Dávid, a közgazdasági góliát

2022. augusztus 17. 20:41

Bognár Zsolt
Kontra
Leszögezhetjük, hogy kizárólag csak a hatalomra ácsingózó ócska demagógok huhognak ki a sötét erdőből.

„Leszögezhetjük, hogy kizárólag csak a hatalomra ácsingózó ócska demagógok huhognak ki a sötét erdőből, pedig nem az erdő sötét, hanem saját szellemi horizontjuk. Minden esetben ők már látják a fényt az alagút végén, de a gyakorlati eredményeik ezt soha nem igazolják vissza. Amennyiben álláspontommal nem egyeznek vallott nézeteik, akkor nosza, arra tegyenek kísérletet, és arra »készüljenek«, hogy 2026-ig a társadalmat megpróbálják meggyőzni nagyívű ötleteik létjogosultságáról, noha ezzel az elmúlt 12 évben rendre kudarcot vallottak.

Addig meg játszanak a demokrácia szabályai szerint, azaz próbálják megérteni, hogy jelenleg ők mindannyian ugyanolyan Gyurcsánnyá vált Dávidok, és még véletlenül sem kormánypárti Góliátok. Utóbbi legyőzése eddig csak a Bibliában sikerült, de ahogy elnézem, a Gyurcsányokká váltaknak hazánkban erre jó eséllyel pár ezer évet még várniuk kell.

Túl méretes a kabát, amit hordanak, ezért ildomos lenne inkább a saját konfekciójuk száma szerint öltözködniük.

A publicisztikám kiindulópontjaként szolgáló balos mantra tisztázását, azaz a kormány »adja, ne adja, miért adja, ne úgy adja« megértését a tisztelt olvasók egyszer és mindenkorra jobb, ha feladják.

Ugyanis a Gyurcsánnyá váltak esetében nem a lóláb lóg ki a szekrényből, amikor »szakértenek« és minősítgetnek, hanem a szekrény a lóból, és ehhez egyebet se nem ildomos, se nem szükséges hozzátenni.”

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés