Ez nem rasszizmus: Minneapolisban kötelezővé tették, hogy leépítéskor először a fehér tanárokat rúgják ki

2022. augusztus 16. 21:08

Le kell építeni? Először a fehéreket kell elküldeni!

2022. augusztus 16. 21:08
null

A minneapolisi tanárszövetség és a minneapolisi állami iskolák szervezetének megállapodása szerint elbocsátáskor alapesetben az életkor számít, de ha egy tanár a "tankerület képzettséggel rendelkező tanárai között alulreprezentált csoport tagja", akkor leépítéskor, illetve áthelyezéskor a tankerület eltérhet az életkoralapú elbírálástól. Az új intézkedés 2023 tavaszától lép életbe az állami iskolákban.

A megállapodásban az is szerepel, hogy az iskolákban újabb rasszizmus- és előítélet-ellenes intézkedések is életbe lépnek, megalakul például az Antirasszista és Előítélet-ellenes Fejlesztő Tanács, amelynek feladata az lesz, hogy csökkentse a megkülönböztető gyakorlatot és viselkedést az oktatási intézetekben. A dokumentum azt is kimondja, hogy

a diákoknak hozzájuk hasonló oktatókra van szükségük, olyanokra, akikkel azonosulni tudnak.

A Star Tribune című helyi napilap a döntés nyomán rámutat: a megállapodás annak fényében jelentős, hogy a minneapolisi tankerület a diákok csökkenő száma miatt szűkülő költségvetése okán elbocsátásokra kényszerülhet a közeljövőben. 2020. májusában Minneapolisból indult a Black Lives Matter mozgalom erőszakba forduló tiltakozássorozata, miután egy rendőri intézkedés során életét vesztette George Floyd, egy színes bőrű férfi. Az érintett rendőrt, Derek Chauvint emberölés miatt tavaly 22 és fél év börtönre ítélte egy állami bíróság, idén júniusban pedig egy szövetségi bíróság 21 év börtönbüntetést állapított meg George Floyd emberi jogainak megsértése miatt.

(MTI)

Nyitókép: Damien Meyer/AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2022. augusztus 18. 09:02
Minden fekete amerikait vissza kell vinni Afrikába! És bocsánatot kell kérni, hogy innen, ebből a Paradicsomból elrabolták. Ezzel kész is! ;)
Saksafar
2022. augusztus 17. 17:32
A jó k. anyátokat, liberális barmok, teljesen élhetetlenné teszitek a világot!
Rasdi
2022. augusztus 17. 17:19
Antirasszista rasszizmus. Azt hiszem eléggé pontos.
KBA98
2022. augusztus 17. 16:13
Elmebajos világ! Minden TV csatornán a négerek vannak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik