A román fogyasztóvédelem vezetője: A turizmusunk olyan, mint amikor egy 18 éves szőke lány helyett egy 82 éves fogatlan asszony jön el a vakrandira

2022. augusztus 14. 13:29
Alaposan leszedte a keresztvizet a romániai idegenforgalomról Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu, a román fogyasztóvédelmi hatóság elnöke nyilatkozatban reagált arra, hogy többen a szemére hányták: elriasztja a turistákat azzal, hogy az általa vezetett hatóság a nyilvánosság elé tárja, milyen visszaéléseket tapasztal a vendéglátóhelyek ellenőrzésekor.

A vezető fogyasztóvédő nem így látja. Szerinte a romániai turizmus hanyatlóban van, fogyasztóvédelem ide vagy oda. Ennek egyik oka az, hogy a vendéglátósok jelentős része úgy próbál nyereségre szert tenni, hogy átveri az ügyfeleket. Példaként azt hozta fel, hogy

a turisták már eleve rossz élményekkel szembesülnek, amikor a kétes tisztaságú vonatokról leszállnak a kétes tisztaságú állomásokon.

Majd ezt tetézi, hogy a taxisok nem kapcsolják be a taxiórát, hanem a hasukra ütve, a csomagok becsült súlya alapján állapítják meg a viteldíjat. Amikor a vendég megérkezik a szállodába, amelyet úgy hirdettek meg, hogy csupán öt méterre van a tengerparttól, azzal szembesül, hogy valójában jóval nagyobb a távolság – márpedig ez megtévesztésnek minősül.

A romániai helyzet illusztrálására sajátos hasonlatot hozott fel: olyan ez, mint amikor egy vakrandi előtt a telefonban a másik fél úgy mutatkozik be, hogy 18 éves, hosszú lábú és szőke, a randira azonban már a 82 éves, fogatlan dédnagymamája megy el, és azzal mentegetőzik, hogy akivel a férfi telefonon beszélt, nem tudott eljönni.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elmentek nálad hazulról?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés