Vajdasági magyar vezető: a migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani!

2022. augusztus 13. 22:03
A migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani - mondta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szombaton Palicson, a vajdasági magyarság Szent István-napi központi rendezvényén.

Pásztor István beszédében részletezte, hogy a migránsok nem válhatnak a nyugati utópiák áldozataivá. Állítása szerint az illegális bevándorlók hónapokon át, egyre frusztráltabban és dühösebben próbálkoznak Európa bevételével.

Annak az Európának a bevételével, amely egyébként, állítása szerint örömmel várja őket.

Úgy fogalmazott, a kettős beszéd helyett a megoldások irányába kell elindulni, de ehhez kétségtelenül meg kell szüntetni a jelenlegi áldatlan állapotokat.

Pásztor István közölte: a magyaroknak vigyázniuk kell szülőföldjükre; együtt kell erőt kifejteniük, hogy ellenállhassunk a 21. század imperialista törekvéseinek, amelyeket globalista törvényszerűségként próbálnak lenyomni a torkunkon.

Mivel kisebbség vagyunk, meg kell dolgoznunk azért, hogy magyarok maradhassunk”

– szögezte le, majd kijelentette, a helyi magyarság jó állapotban van, köszönhetően mások mellett a két állam kormányának.

Véleménye szerint ez elég is volna ahhoz, hogy megküzdjünk az előttünk álló, ránk zuhanó gazdasági recesszióval, a kialakított energiaválságból következő problémákkal. azonban ha Magyarország és Szerbia nem tud közösen fellépni a migránsáradattal szemben, mindez kevés lesz.

Hét éve tűrjük ezt a helyzetet, ami a magyarországi kerítés megépítése után hetekre lecsillapodott, de alapvetően rosszabbra fordult”

– jelentette ki és úgy szólt, nem kételkedik abban, hogy a nyugat-európai döntéshozók helyesen döntöttek, amikor bevándorlóterületté nyilvánították országaikat, azonban „ezt ne a mi bőrünk árán kívánják megvalósítani”.

Pásztor István közölte: Szent István legfőbb törekvése a béke és a jó viszony megteremtése volt, ebben látta a Kárpát-medence fejlődését és virágzását.

Van bennünk szeretet a szülőföldünk iránt. Együttműködési szándék vezérel a többség irányában.

A nemzethez tartozás kiteljesedése az elmúlt tizenkét év nemzeti kormányzásának köszönve aranykorát éli. Vigyázzuk meg mindezeket!” – zárta ünnepi beszédét Pásztor István.

Forrás és nyitókép: MTI

 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerbia és az unió kapcsolatai azóta romlottak . Nem csodálkoznék, ha a szerbek változtatnának.

Szerintem az uniónak akartak megfelelni.......
Ez már múltban van.......úgysem veszik fel őket és már ők sem akarják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés