Jakab a lé pártján van

2022. augusztus 12. 9:40

Apáti Bence
Origo
Isten ments, hogy visszasírjam Vona Gábort, de ő legalább önként és azonnal lemondott 2018-ban.

„A Jakab féle taktika ugyanis nem működött. És most nem a parizeres, paprikás krumplis posztokra gondolok elsősorban, még csak nem is arra, hogy a politikai teljesítménye kimerült abban, hogy mint valami vidéki kocsma portása ökölbe szorult fejjel Orbánozzon a parlamentben, vagy, hogy krumpliszsákokat lóbáljon ugyanott, esetleg arra, hogy úgy érezte azzal tudja majd megbuktatni kormányt, ha mérgesen beül a miniszterelnök székébe. Hanem arra, hogy kiirtotta a Jobbik identitását, a jobboldaliságot, a nemzeti üzeneteket tűzzel-vassal üldözte, mindent megtett azért, hogy a Dk törzsszavazói és Gyurcsány a keblére ölelje.

Arra, hogy a nemzeti érzés, a haza, a hazaszeretet szitokszavakká, tiltottakká váljanak a pártban. Hiszen az ilyen kifejezések hallatán mindig a legsötétebb vészkorszak visszatértét szokta vizionálni Parti Nagy Lajos bácsi, Havas Henrik, Molnár Áron, Kajdi Csabi, RTL VV Zsolti, Falusi Mariann, a Katona és az Örkény igazgatói, szóval a teljes liberális értelmiség. Majdnem azt írtam, hogy elit. Meg a Feri. Az új mester, az új barát, az új tanító, az új szellemi vezető. Aki most már szereti őt. Lám, meg is szokta dicsérni, néha csak egy szóval, néha csak egy elismerő pillantással, de talán egyszer meg is fogja ölelni. Mert szereti. Biztos, hogy szereti. Érzi, tudja. Hiszen Jakab úgy tartja a sort, olyan végtelenül fegyelmezetten, mint senki más. Mint egy igazi jó gyerek. Vagy kutya. A szeretet eljön érted. Az eljött. Vagy nem, nem tudhatjuk biztosan, Feri ugyanis csak a hatalmat szereti, de a győzelem egészen biztosan elmaradt.

Soha ilyen kevés szavazatot nem kapott a Jobbik, mint Jakab »tartsuk a sort jobbikosok!« Péter elnöksége alatt. Isten ments, hogy visszasírjam Vona Gábort, de ő legalább 2018-ban önként és azonnal lemondott. Volt egy taktikája, ami nem jött be, így aztán vette a kalapját, és szépen elballagott szakérteni, meg írogatni. Tiszta ügy. Jakab erre nem hajlandó. Ő a lé pártján van. Ő úgy maradna, hogy a mesterterve megbukott.”

Nyitókép: Máthé Zoltán – MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés