Delfinek támadtak a strandolókra Japánban

2022. augusztus 12. 17:12

Egyelőre nem tisztázott, hogy melyik delfinfaj felelős a japán strandon történt sorozatos incidensekért.

2022. augusztus 12. 17:12
null

Újabb delfintámadás ért két fürdőzőt, egyiküket kórházba kellett szállítani – olvasható a hirado.hu cikkében. A portálon azt írják: az érintett partszakaszon ultrahangos jeladókkal próbálják távol tartani az állatokat, valamint táblákkal hívják fel az ott fürdőzők figyelmét a delfintámadás veszélyére és arra, hogy kerüljék el az állatokat. A japán hatóságok azt feltételezik, hogy

ugyanaz a delfin sebesítette meg a strandolókat, amelyik már legalább hat hasonló esetért felelős.

Mindkét friss eset a japán Fukui város melletti strandon történt. Helyi médiajelentések szerint a strandon csütörtök reggel egy férfi mindkét karján megsérült, majd később a delfin egy másik férfit is megsebesített a bal kezén. Egyikük kórházi ellátásra szorult.

Egyelőre nem tisztázott, hogy melyik delfinfaj felelős a japán strandon történt sorozatos incidensekért. A helyi média szerint a delfinek hozzászoktak az emberek közelségéhez ezen a partszakaszon és a különösen sekély, akár térdig érő vízbe is kiúsznak.

Nyitókép: Twitter

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. augusztus 13. 17:56
lehet szolidarisak a balnakkal, akiket halomra gyilkolnak a japcsik !
tevevanegypupu
2022. augusztus 13. 17:34
Nem csodálom..túl sokan vannak, a delfinek helyét foglalják.
Akitlosz
2022. augusztus 13. 07:28
"Egyelőre nem tisztázott, hogy melyik delfinfaj felelős a japán strandon történt sorozatos incidensekért. A helyi média szerint a delfinek hozzászoktak az emberek közelségéhez ezen a partszakaszon és a különösen sekély, akár térdig érő vízbe is kiúsznak." Az azért van, mert a sekély, homokos part rontja a delfin radarjának a hatékonyságát, jóval nehezebb érzékelni, hogy meddig tart a tenger és hol kezdődik a szárazföld. S ha gyorsan úszik a part irányába, akkor előfordulhat, hogy nem veszi időben észre a sekély homokos partot. Gyorsan mélyülő, sziklás partnál sokkal könnyebb. A partra úszás életveszélyes a delfineknek, úgyhogy nem direkt csinálják.
quantum
2022. augusztus 12. 21:45
Gondolom a bálnák kérték meg, hogy a japán bálnavadászokon álljon bosszút, akik a nemzetközi tiltás ellenére minden évben tucatjával ölik le a bálnákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik