Bokros: Nem érdemes külső tényezőkre rákenni azt a rettenetes romlást, amelyet a nemzeti szégyen kormánya hazánkra mér

2022. augusztus 12. 11:14
A korábbi pénzügyminiszter szerint el kell törölni a 13. havi nyugdíjat, mert soha, senki nem fizetett 13 havi járulékot, amiből azt fedezni lehetne.

Bokros Lajos szerint a kormány gazdaságpolitikája észszerűtlen, míg a Bokros-csomag „egy becsületes dolog volt” – számoltunk be róla csütörtökön. A baloldal egykori pénzügyminisztere a Klubrádióban beszélt a gazdaság jelenlegi helyzetéről.

„Még nem volt ukrajnai háború,

nem érdemes külső tényezőkre rákenni azt a rettenetes romlást, amelyet a nemzeti szégyen kormánya hazánkra és társadalmunkra mér” 

– jegyezte meg Bokros Lajos a benzinár hatósági befagyasztásával kapcsolatban.

„A Fidesz 12 éve szakmányban pusztítja a magyar gazdaság éltető erőforrásait, és lopja, pazarolja azokat a forrásokat, amelyek az általuk hanyatlónak tartott Nyugatról származnak” – hangoztatta a korábbi tárcavezető.

Bokros szerint a kormány soha nem tanult a múltból, elődei hibáit sorra elköveti. Arra a kérdésre, hogy milyen tanácsot adna a kormánynak, a közgazdász kifejtette, hogy nagyon kedvezőtlen a jelenlegi helyzet, mert a Fidesz pávatánca alapjaiban rombolta le az Európai Unió bizalmát Magyarországgal szemben. Külső forrásokra ilyen értelemben aligha számíthatunk. Egyetlen megoldást tart elképzelhetőnek Bokros: vissza kell építeni a jogállamiságot. Ez egyben azt is jelenti, hogy az összes olyan intézkedést, amelyek ezt a romlást előidézték, meg kell szakítani.

El kell törölni a 13. havi nyugdíjat, mert soha senki nem fizetett 13 havi járulékot, amiből azt fedezni lehetne.

Ehelyett ezt a központi költségvetésből finanszírozzák, amely lassan a GDP 10 százalékának megfelelő méretű hiánnyal küzd” – véli Bokros.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bokrosnak a szitkozódásra futja, a józan magyar polgárok viszont jobban kedvelik a kormány ésszerű és tisztességes-polgárpárti politikáját.

Nem.
Egyformák.
Vagy még rosszabbak.

Az infláció a Horn Gyula vezette MSZP-SZDSZ úgynevezett szakértői kormány és Bok-ros Lajos pénzügyminisztersége idején elérte 28 %-ot.
Mi volt a gyakorlat akkor, amikor Horn Gyula (MSZP-SZDSZ) kormányzott a kétharmadot jócskán meghaladó parlamenti többség birtokában és Bokros irányította a gazdaságot?
A bajszos, szemüveges pénzügyminiszter akkor azt mondta a szakszervezeteknek:
"Nincs az a béremelés, amit ti ki tudtok küzdeni magatoknak, és én nem tudok elinflálni."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés