Kína szerint az USA miatt robbant ki az ukrajnai háború

2022. augusztus 11. 6:04
Kína moszkvai nagykövete úgy véli, az Egyesült Államok volt az ukrajnai háború fő okozója, mivel „sarokba szorították” Oroszországot a NATO folyamatos bővítésével.

A kínai nagykövet az orosz TASZSZ hírügynökségnek adott interjút, melyet a Reuters közölt. Zsang Hanhuj, Kína moszkvai nagykövete úgy véli, az Egyesült Államok volt az ukrajnai háború fő okozója, mivel „sarokba szorították” Oroszországot a NATO folyamatos bővítésével.

A nagykövet azt is  elmondja, hogy az ukrajnai konfliktus „kezdeményezője és fő kiprovokálója” az Egyesült Államok volt, amely most is csak feszíti a helyzetet azzal, hogy

fegyverekkel támogatja Ukrajnát és szankcionálja Oroszországot.

„A végső céljuk az, hogy kimerítsék és összeroppantsák Oroszországot az elhúzódó háborúval és szankciók sorozatával” – vélekedett Zsang Hanhuj az orosz lapnak.

Emellett úgy látja, hogy a kapcsolat Peking és Moszkva közt „a történelem legjobb szakaszában van”, ezt követően Nancy Pelosi amerikai képviselőház-elnök tajvani látogatásával szemben is kivetni valókat fogalmazott meg.

Nyitófotó: AFP

 

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég volt az amerikaiak szemforgató-képmutató sunyiságából: ugyanolyan agresszorok mint az ukránok ellen az oroszok. Az oroszok és az amerikaiak egyaránt védik az érdekeiket, de az USA imperializmusa is tagadhatatlan, nem demokratikusabbak senkinél.

Félek, h. el fog húzódni. Már nincs sok időm.

Tulajdonképpen mindegy. Minden generációnak meg kell vívnia a saját harcát.

Nem ragaszkodom a börtönben senyvedéshez, de nem szeretném őket ismét kormányon látni. Amellett béke párti vagyok, mert háborúban nemcsak hallgatnak a múzsák, de a háború maga a programozott borzalom, MINDEN szempontból. Minden eddigi képzeletet felülmúl, h. ezúttal a közvetlen szomszédban.

Most, a szomszédban ez sajnos, nagyon is érezhető. Rémálom és valaha volt tévhitek élő cáfolata. Ahelyett, h. befejeződne, eszkalálódik. Nem szoktak ezek a USA vállalkozások rövid idő alatt zárulni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés