Bauer Tamás: Az ellenzéknek végre igazat kéne mondania

2022. augusztus 11. 18:03
A korábbi SZDSZ-es, majd DK-s politikus szerint „a Fidesz infantilizálja a társadalmat, az ellenzék pedig rásegít erre”.

Bauer Tamás a Klubrádiónak adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy véleménye szerint „nem lehet a háztartási energia árát tartósan elszakítani a költségek világpiaci alakulásától, mert akkor túlfogyasztás lesz, a valóban hasznos energiatakarékossági beruházások pedig elmaradnak. Fenntartható rezsicsökkentés nincs” – fogalmazott.

„A kormánykommunikáció mindvégig elhallgatta, hogy a rezsicsökkentést abból a 27 százalékos áfából finanszírozták, amit mindenki minden vásárlása után megfizetett és fizet jelenleg is.

Az ellenzéknek ezekkel a hazugságokkal szemben kellene végre az igazságot állítania, és nem a rezsicsökkentés megtartását követelnie”

– mondta a volt SZDSZ-es politikus.

Bauer szerint „gátlástalan félrevezetésben a Fidesz mindig is jobb volt. Az ellenzéknek végre be kéne ismernie, hogy a rezsicsökkentést ebben a formában nem lett volna szabad bevezetni. A DK javaslata szerint például az államnak szociális alapon, a rászorulóknak kellene rezsitámogatást nyújtania”.

Bauer szerint az ellenzék a „hazudozással” csak a következő kétharmadot készíti elő.

Az egyetlen esély a feltámadásra a korábbi politikus szerint az, ha a „keserű igazságot állítanák a Fidesz hazugságaival szemben”.

Nyitókép: MTI / Beliczay László

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ausztráliában az ÁFA 10%, viszont a jövedelemadó 45% is lehet. (minden jövedelemre: borraraló, lakbér, kamatjövedelem, stb.)
Normálisan mindkettő bemegy a költségvetésbe anélkül hogy előre címkéznék.

Roberto Bobbio írt arról, hogy Platon, Arisztotelész, Machiavelli, Jan Bodien, Grotius, s mások a felvilágosodásig szükségesnek, legitimnek tartották az "arcana imperii"-t, a hatalom titkait, szemfényvesztéseit, a nemes és hasznos hazugságait, a becsületes és legitim megtévesztések művészetét. A "köz" érdekében az uralkodónak joga volt hazudni, disszimulálni.
Bentham a "Panoptikon"-jában írte ezt le jól. A Panoptikon egy nagy kerek épület - gyár, iskola, kórház, az egész társadalom - amelyben körben befelé nyíló cellák vannak, s ezekben vannak az emberek. Mindannyiukat látják felülről állandóan és láthatatlanul akik a kerek épület tornyának résein, ablakain keresztül figyelik őket.
Az "arcana imperii" mesteri alkalmazója volt a Gyurcsány kabinet, az a kormány, melynek harcos támogatója, morális iránytűje volt Bauer Tamás is. Persze nincs egyetlen hatalom, kormány sem "ezen erények" nélkül, a mértékek eltérőek.
Szóval hazugságra vagyunk ítélve, amit Bauer megszólalása is alátámaszt. A társadalompatológusok adósai annak bemutatásának, hogy a különböző politikai ciklusok - Rákosi, Kádár, rendszerváltás utáni kormányzati formációk, politikusok - mennyiben befolyásolták az állampolgárok, a szavazók személyiségfejlődését, nem írják le a személyiségtorzító okokat, hatásokat. Erich Fromm, az "Escape from Freedom" című könyvében írta, hogy az ember elmenekült a szabadsága elől. Él ma a kisember a szabadságával, hagyja a politika abban, azzal élni? Vagy bent vagyunk a "Panoptikon"celláiban ismét?
A balliberálisok Egyesült Európa víziója bennem ezt a "cellába zárás" érzetét kelti, s ennek lelkes kiszolgálója az összes ellenzéki párt, s maga Bauer Tamás is. Már szeretnének bennünket a celláinkban fentről, a toronyból szemlélni........Nos ezzel megy szembe Orbán Viktor, a maga számtalan rossz döntésével, hibáival egyetemben.

Még amit hozzátennék, hogy nem Orbán robbantotta ki a háborút. Valóban, háborús viszonyok között drágulás várható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés