Legyen világos: EU-s pénzből lesz pedagógus-béremelés

2022. augusztus 10. 12:22

De azért állítsuk meg Brüsszelt.

2022. augusztus 10. 12:22
null
Donáth Anna
Facebook

„A kormány állandóan brüsszelezik, de arról már hallgat, hogy a nemzetközi szinten is kirívóan alacsony pedagógusbéreket EU-s pénzből tudják csak megemelni.

Ma egy átlagos, pályakezdő pedagógus vagy otthon él a szüleivel vagy eldönti, hogy melyik nap nem eszik, mert az amúgy is brutálisan alacsony fizetésükből az infláció lassan játékpénzt csinál. Ennek ellenére a kormányt egyáltalán nem érdekli a nemzedékek felneveléséért felelős emberek sorsa. Egy évtizedig egyszerűen figyelmen kívül hagyták, hogy ennyiből nem lehet megélni, nemhogy tisztességgel tanítani.

Most is csak azért lépnek, mert az EU kikényszerítette. Nagyjából 400 milliárd forintot szánnának béremelésre, fájdalmasan lassú ütemben: a pedagógusok fizetése 2028-ra érné majd el a magyarországi diplomás átlagbér 80 százalékát. Mindezt több mint 80 százalékban (!) uniós pénzekből fizetnék, csak a maradékot adja hozzá a magyar költségvetés.”

Kapcsolódó

Inflációkövetővé tenné a pedagógusok bérét a kormány

Kiszivárgott a kormány tanárbérekkel kapcsolatos stratégiája, mutatjuk a részleteket! Bővebben!

Kiszivárgott a kormány tanárbérekkel kapcsolatos stratégiája, mutatjuk a részleteket!

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. augusztus 11. 20:27
A momentum mehet Lengyelországba is kampányolni.
Kristály
2022. augusztus 11. 09:10
A kölyökkel a hasadban még most is hazáruláson jár az eszed????????? Az ország nyomorát intézitek a hugyos Gery elmagyarázta.
kaltran
2022. augusztus 11. 08:50
Szögezzük le egyszer s mindenkorra, ne kerülgessük a forró kását: A pedagógus béremelés azért késik, mert a pedagógus társadalom (egy hangos kis agresszív része által felstimmelve) felcsapott politikai párttá, azon belül is balliberális neomarxista párttá és ebből az alapállásból akar állandóan dirigálni és agyat mosni. És a kormány ezt nem szeresse. Igazuk van. Nem tudom a PDSZ mocskos mosdatlan bányarém mosónő vezetője helyett mikor fog egy Pokorny kaliberű vezetőt találni újra? Bár a tanártársadalom kommunista beágyazottsága elég erős, vajon mit szívhattak magukba a marxista ideológiájú egyetemeken?
Reszelő Aladár
2022. augusztus 11. 08:46
Segítek! Ha apucinak kölcsönadtál és most lóg neked milliókkal, de nem fizet, te pedig igyekszel a saját pénzedből helyállni, de a villanyszámlára nem futja, akkor igaza van-e a anyádnak, hogy egy trehány tróger vagy és apádnak kell fizetni a villanyt, mert magadtól erre is képtelen vagy? Ha jól rémlik ti vagytok és lesztek azok, akik addig blokkolják ok a kifizetést, ameddig csak tudjátok. Donátkacsa, ha lesz is megállapodás, ti fogjátok majd Ursulát megint bezsarolni, nehogy egy centet is küldjön. Ha valakinek mélyen és laposan kellene kussolni ebben a lérdésben, azok pont ti vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik