Inflációkövetővé tenné a pedagógusok bérét a kormány

2022. augusztus 10. 09:52

Kiszivárgott a kormány tanárbérekkel kapcsolatos stratégiája, mutatjuk a részleteket!

2022. augusztus 10. 09:52
null

Uniós pénzekből tenné inflációkövetővé a pedagógusok bérét a kormány, egy kiszivárgott stratégia szerint. Mint ismeretes, az Orbán-kormány, hogy 2028-ra a pedagógusok átlagbére elérje a magyarországi diplomás átlagbér nyolcvan százalékát, a bérfejlesztés eredményeként elért bérszínvonal megőrzése érdekében pedig

az infláció mértékének megfelelő indexálást is vállalnának 2029-ig.

Mindez, a kormány által az Európai Bizottságnak benyújtott, a 2021-2027-es időszakra szóló „Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz” stratégiából derült ki.

A dokumentumból kiderül, hogy a tanárok bérének fejlesztésére a kormány 978,7 millió eurót, vagyis nagyjából 400 milliárd forintot szánna. Továbbá az is kiderül, hogy kiemelt figyelmet fordítanának azokra a tanárokra, akik hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak, nekik többletjuttatást biztosítanának.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k33
2022. augusztus 25. 05:50
Meg kell fizetni a jó tanárokat! De rosszakat ki kell rúgni! Kevesebb pedagógus is bőven elég, de azokat jól fizessék meg.
CharlieM
2022. augusztus 10. 19:16
"Uniós pénzekből tenné inflációkövetővé a pedagógusok bérét a kormány, egy kiszivárgott stratégia szerint. Mint ismeretes, az Orbán-kormány, hogy 2028-ra a pedagógusok átlagbére elérje a magyarországi diplomás átlagbér nyolcvan százalékát" Az unió pénzén is csak az átlagbér nyolcvan százalékáig emelné a tanárfizetéseket 6 év alatt. :D:D Fu de fontos téma lehet ez a MiniFerinek. :D
Agnieszka
2022. augusztus 10. 16:36
A pedagógusok olyanok, amilyenek, minden szülő tele van iskolai tapasztalatokkal. Eléggé általános, h. sem biztos nyelvtudást, sem biztos reál tárgyi ismereteket CSAK az ingyenes közoktatás lehetőségét igénybe véve általában még értelmes, igyekvő gyerek sem tud megszerezni. Ez kiábrándító és több évtizedes probléma. Az otthoni indítás is eléggé különböző. A munkahelyeken általában mindkét szülő küzd és versenyez, h. a családnak lehetőleg magas életszínvonal biztosítva legyen. Egy gyerekkel egészen a serdülő kor végéig többet kéne foglalkozni, mint amennyire a mai átlag családokban idő és így lehetőség van. Nyilván szükség van béremelésre, de ugyanilyen fontos lenne, h. legalább két szaktanárnak legyen egy érettségizett, értelmes segítője, aki az adminisztrációs tevékenységtől mentesíti. Szükség van ellenőrzésre, szükséges, h. egy kicsi országban a követelmények, a tananyag és maga a szervezet központosított legyen. Költözés iskolaváltás esetén NEM lehet gond az átállás. Viszont az az EGY legyen olyan tökéletes, amennyire csak lehetséges. A kötelező hit vagy erkölcstan oktatástól sokat várok. Évtizedekig NEM volt, NEM lesz egyik évről a másikra hatékony, de előbb-utóbb számítani fog. Ne akkor tudja meg egy fiatal, mit nem lehet, mikor már túl van rajta. Egyébként az erkölcs nem lehet viszonylagos. Tanítható és tanítani is kell.
plaatila
2022. augusztus 10. 13:23
Úgy járnak majd mint a nyugdíjasok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!