Unja a covidot? – Új, állati eredetű vírus terjed az emberek között Kínában

2022. augusztus 10. 10:59

A mostani vírus denevér helyett cickányokról ugrott át az emberre.

2022. augusztus 10. 10:59
null

Egy új, állati eredetű vírust találtak Kínában, amit már 35 ember szervezetében mutattak ki – írta meg a Guardian. A Langja vírus (LayV) fertőzésének tünetei között szerepel láz, kimerültség, köhögés, az étvágy elvesztéses és izomfájdalom. Eddig minden fertőzött belázasodott.

A szakértők szerint a fertőzöttek cickányoktól kaphatták el a vírust. A gócpont körül megvizsgált 262 cickány 27 százalékánál mutatták ki a Langja vírust.

A 35 fertőzött közül 26-nál nem találtak más lehetséges kórokozót, ami alapján feltételezhető, hogy az RNS-vírus LayV áll a tünetek mögött. Egyelőre senki nem halt bele a fertőzésbe, és súlyos tüneteket sem jelentettek még, ezért a vírust bemutató múlt heti tanulmány egyik szerzője, Dr. Wang Linfa, a Duke-NUS Orvostudományi Egyetem kutatója szerint egyelőre „nincs ok a pánikra”.

Nyitókép: Regis Cavignaux / Biosphoto / Biosphoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2022. augusztus 11. 09:05
nem értem, hogy az ázsiaiak miért éreznek késztetést, hogy minden állatot felzabáljanak, függetlenül attól, hogy az milyen? qrva gáz, a végén ki fogják nullázni az egész Földet...
kozmosz
2022. augusztus 11. 03:34
Szóval 70.74 cickánynál találtak. Kíváncsi vagyok, hogy néz ki a 3/4 cickány.
hunpettel
2022. augusztus 11. 03:22
30 éve Kínában szabadul el minden vírus. Bocsánat! Elszabadítják. A jenkik úgy vannak vele, hogy valamelyik csak kiírtja őket.
fogas paduc
2022. augusztus 10. 15:45
Szóval, a nagy járványokat mindig vmi állatról emberre átterjedő kórokozó okozza. - Zooantroponosis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik