Karácsonynak eszébe sem jut a nemzeti érdek

2022. augusztus 10. 8:41

Varga Mátyás Zsolt
Mandiner
Az ál-klicskós videóval bebizonyította a főpolgármester, hogy mindig van lejjebb.

Karácsony Gergely teszetosza: a főpolgármester a sajnálatos megválasztása óta e kijelentésnek tápanyagban gazdag termőföldet szolgáltatott a különféle akcióival.

Sikerült kevesebb mint három év alatt annyi mindent összehoznia, ami egy (fő)városvezetőtől elfogadhatatlannak kellene lennie. A méhlegelőktől a munkamorálján, az „ügyesen-okosan” lezárt rakpartokon, a Lánchíd felújítása körül kialakult kálvárián, valamint a hármas metró renoválása kapcsán kialakított eszetlen menetrendeken át egészen a Horn Gyula sétányig és a legendássá vált biciklisávokig.

Az ál-klicskós videó pedig még egy újabb, sokadik bizonyíték erre.

A videóval nem az a fő gond, hogy azt hitte, tényleg Klicskóval beszél. Istenem, megesik, nem? Figyelhette volna jobban is mondjuk az ál-Klicsko képét meg a hozzá tartozó hangot, de a főpolgármester úr nem tett így.

A videóval nem is az a fő gond, hogy nem tűntek fel neki azok a mérhetetlenül abszurd kijelentések, amik elhagyták az ál-Klicsko száját. Csupán egy kis közéleti és külpolitikai tájékozottság kellett volna a megvilágosuláshoz, de hát istenem, nem várhatjuk el mindenkitől, hogy rendelkezzen ilyennel, hát még egy majd' kétmilliós főváros főpolgármesterétől.

Az se baj, hogy nem ért egyet a kormány külpolitikájával. Ellenzéki politikusként az lett volna a legmeglepőbb, ha egy privátbeszélgetés során azt mondja, hogy milyen jó Orbánék külpolitikája.

Nem, a videóval az volt a legnagyobb baj, hogy a hazáját semmibe se vette.

A főpolgármester nyilván elsősorban az „alája tartozó” főváros lakosságáért felelős. Nem csak azért a 353.593 főért, akik rá voksoltak 2019-ben, hanem az egész fővárosért, mind a majd' kétmillió főért.

Viszont, mint Magyarország fővárosának a vezetője, kutya kötelessége lenne a nemzetét a tudásához mérten előre segíteni, de legalább nem hátráltatni. Karácsony itt bukott el a legcsúnyábban.

Azzal, hogy Karácsonnyal kimondatta, hogy a Bizottságnak vannak eszközei arra, hogy jobb belátásra bírja a magyar kormányt a további szankciók támogatása kapcsán; ámde itt Karácsony egy szót sem szól arról, hogy egyébként ez miként érintené Magyarországot, hazánk működését, az ál-Klicsko nyilvánosan rávilágított arra, hogy Karácsony nem csupán olyan, amilyen – egy gyámoltalan alak –, de még ráadásul teljesen fogalmatlan is, akinek a nemzeti érdek, hazánk alapvető működésének biztosítása,

az e mellett való kiállás eszébe se jut egy ilyen beszélgetésben.

Még jó, hogy nemsokára mi budapestiek kollektíve kijavíthatjuk azt, amit az a 353.593 fő 2019-ben elrontott.

 

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés