Áfacsökkentést követelünk a fűtési szezonra!

2022. augusztus 10. 15:20

Különbséget kell tennünk túlfogyasztó és luxusfogyasztó között.

2022. augusztus 10. 15:20
null
Gelencsér Ferenc
Gelencsér Ferenc
Facebook

„Magyarországon a gáznak és az áramnak több mint negyedét adó formájában fizetjük meg. Ezt az adót a kormány energiakorszerűsítésre fordíthatta volna, amivel megelőzhető és enyhíthető lett volna a rezsinövelésből fakadó szociális katasztrófa. Az idei fűtési szezonba magyar családok százezrei roppanhatnak majd bele, hiszen a honfitársaink nagy része energetikailag korszerűtlen bérházakban és a 60'-as 70'-es években épült kádárkockákban lakik, ráadásul önhibájukon kívül a túlfogyasztók körébe esnek.

Követeljük, hogy az átlagon felül fogyasztó magyar családok – akik szükségből és nem luxusból fűtenek, tehát a túlfogyasztók alsó 50%-ba esnek – többletfogyasztásának ÁFÁ-ját csökkentsék 27%-ról 5%-ra.

Mérsékelni kell a terheit azoknak a honfitársainknak, akik a lakhatási körülményeik miatt kénytelenek mélyen a zsebükbe nyúlni az idei fűtési szezonban! Különbséget kell tennünk túlfogyasztó és luxusfogyasztó között, segítenünk és nem a szakadék szélére kell löknünk magyar családok százezreit!

A rezsi-mentőcsomaggal ellensúlyozni lehet a káoszkormányzás okozta súlyos megszorításokat.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csoka2000
2022. augusztus 11. 10:54
Te annyira sötét vagy , mint fegyőr. Gondolom nem sikerülne kiszámolni , mennyi is a mennyi, de eddig soha nem okozott hosszútávú árcsökkenést az ÁFA változtatás. A kis belvárosi faszkalap, aki mindenhez is ért. Szegény fiatalok, akik ezekre szavaznak!
Szuper
2022. augusztus 11. 10:41
Szabadár mellett AFA csökkentés? Nem rossz a kereskedők és fatolvajok körében... Esetleg nem az a talentum Hajnal Miklós közgazdász ajánlotta? Esetleg Bokros Lajcsi? :-))))))))))))))
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 11. 09:03
Ez is ugyanolyan lilaködbe csomagolt takony, mint a többi Momós Azt hiszi, majd egy központból valaki el tudja dönteni, ki mire használja az energiát? Mégis hogyan, belegondolt már egyetlen percre?
Reszelő Aladár
2022. augusztus 11. 08:36
Mivel lényegében az államtól vesszük a gázt, így teljesen mindegy, hogy egy részét áfaként fizetjük be és abból fizetjük a lakossági piaci árat, vagy áfamentes én fieztjük telibe. Amúgy a lipsik követelnek piaci árakat már mióta. De ha megvalósulna az elképzelésük, akkor meg azok panaszkodnának joggal, akik saját zsebből korszerűsítették saját házukat. A lényeg akkor is az, hogy legyen vége a háborúnak meg az indokolatlan szankcióinak és akkor a gáz ára is vissza fog térni a piacon 200-ról 30-40Euró körülire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik