A Latex versenyzsűrizésbe kezdett a Orbán által emlegetett könyvek kapcsán

2022. augusztus 10. 13:17

Meglepő módon megállapították, hogy a miniszterelnök szarokat olvas.

2022. augusztus 10. 13:17
null
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Facebook

„Schiffer András idézi gyakran Csurka Istvánt, aki azt mondta, haladó barátaink nem a versenyben kívánnak részt venni, hanem beülni a zsűribe.

Nos, a Latex versenyzsűrizésbe kezdett a Orbán által emlegetett könyvek kapcsán, és meglepő módon megállapították, hogy a miniszterelnök szarokat olvas. És ki ítélhetné meg jobban, hogy egy könyv (film, akármi) szar-e vagy sem, mint Belpest magányosan álló világítótornyai, a szellem élcsapata, a muciológus éttermiség?

Most épp a Szentek táboráról hullott le a lepel, hogy nem csak rasszista, de szar is. (Előtte Tóth »nem szégyen a magyarok ellen szurkolni« Gergely írta meg George Friedman könyvéről, hogy szar – a szerzőt egy időre emlékezetes írása miatt eldugták, hátha elfelejtettük a szöveget. Nem felejtettük el.)

Amilyen érzékenyek lettek hirtelen a haladók, hamarosan tiltólistára kerül a Becstelen brigantyk és a Django is, ha ez még nem történt meg.

Bár a haladár értelmiség ódákat zeng minden lakásszínházas gusztustalankodásról, a kollektív recskázást kifinomult társadalomkritikának tekinti, Raspail könyve kapcsán átmennek a viktoriánus etika számonkérőibe. Pfuj, patakokban folyik az ondó, átható szarszag, ilyenek vannak ebben a könyvben, kizökkent az idő, ó, kárhozat!

A Latex szerzője szerint Raspailnak »egyetlenegy gondolati bukfencet kell csak újra és újra megtennie:

figyelmen kívül hagyni, hogy a két dolog, azaz a fehér emberek gazdagsága és a barna emberek szegénysége összefügg, mindig is egymásból következett«.

Bár Franciaországnak van gyarmati múltja, Magyarországnak nincs, de ilyen apróságokon nem akadunk fenn, kár volna áskálódni, pörlekedni, hogy ki ölt meg kit.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 13. 11:34
Csurkával csak egyetlen hatalmas probléma volt. Minden igazzá vált, amit megjövendölt, legyen szó zsűriről, szakértelemről, vagy akár magától a Jobbikról. Amúgy az nem Dr Miniszterelnök baja, hogy annak ellenére, hogy időről idője megmutatja a lapjait és megmondja, hogy mit fog húzni a pakliból, a lipsik mégsem értik a játékát.
amca
2022. augusztus 10. 23:37
Mi meg telexet nem olvasunk. Tudjuk. Frosch. Szahar Hudj Soros Büdös Hányás.
FeketeFehér
2022. augusztus 10. 19:36
Egy könyvkritika megírása előtt azért tudtommal nem kell a senkiházi Megadja Gáborral konzultálni, hogy akkor ezt lehet vagy sem.
nemecsekerno_007
2022. augusztus 10. 16:29
Tüzérségi éleslövészet van a Hortobágyon. A tüzértiszt tépi a haját mert a célpont közelében sincsenek a lövések. Egy juhász arra tereli a birkákat és mosolyogva nézi. - Mit nevetsz, te talán jobban tudod?! Na mutasd meg!! A juhász állít az irányzékon majd tüzet vezényel és telibe találja a célt. - Hát én ezt nem értem, én is juhász voltam mielőtt tüzértiszt lettem. - Én viszont tüzértiszt voltam mielőtt juhász lettem. Na ezért ilyenek a ballib progresszívek. A kontraszelekció hosszú árnyéka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik