A budapestiektől vár levegőtisztasági tanácsokat Karácsony Gergely

2022. augusztus 10. 13:03

Tízezer, véletlenszerűen kiválasztott budapestinek írt levelet a főpolgármester.

2022. augusztus 10. 13:03
null

A Főpolgármesteri Hivatal MTI-nek elküldött közleménye szerint az ügyben Karácsony Gergely főpolgármester tízezer véletlenszerűen kiválasztott budapestinek írt levelet. Közülük kerülnek ki az életkort, a nemet, az iskolai végzettséget és a lakóhelyet tekintve is reprezentatív, ötven tagú csoport tagjai, akik javaslatokat tesznek arra, miként csökkentenék a főváros – elsősorban a közlekedésből eredő – levegőszennyezettségét.

A jelentkezők kiválasztásánál fontos szempont az is, hogy közösségi közlekedéssel, autóval, biciklivel és gyalogosan közlekedők is legyenek a csoportban. Az önkéntesek szakértői előadásokat hallgatnak meg, majd megvitatják azokat, és javaslatokat dolgoznak ki arra, ők miként javítanák Budapest levegőjét. A gyűlés ajánlásait megkapja a főpolgármester és az illetékes szakmai vezetők, a közgyűlésen a szervezők megtartják beszámolóikat, az ajánlásokat pedig nyilvánossá teszi a budapestiek számára a főváros.

Budapest vezetése a közösségi gyűlésen megfogalmazott javaslatokat felhasználja, megvizsgálja a forgalmi beavatkozások lehetséges hatásait, és intézkedéseket vezet be a károsanyag-kibocsátás csökkentésére.

Nyitókép: Trenka Attila 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2022. augusztus 12. 13:58
Mondjál le és húz bőrt a pofádra csita. Ne szennyezd tovább a levegőt
madárinfluencer
2022. augusztus 11. 21:50
Ez első és legfontosabb az lenne, hogy Karácsony ne rontsa tovább a levegőt a magyar politikai életben!
Kristály
2022. augusztus 11. 19:03
Karácsonyi Budapest levegőjének a legnagyobb szenyezője és ezért felelni kellene de nagyon hogy többet ilyen ne fordúljon elő hogy a főpolgármester így éli ki a bosszújukat a polgárokkal szemben.
kubota
2022. augusztus 10. 22:25
Annyira, de annyira elbeszélgetnék egy felvilágosult, liberális budapesti lakossal, aki erre a végtelenül buta, ostoba emberre szavazott és megkérdezném tőle, hogy MIÉRT??? Hogy butulhatott el ennyire Budapest nép és miért viselnek az erre szavazók szemellenzőt??? Nem, egyáltalán nem vagyok kíváncsi az esetleges liberális véleményre, miszerint a Fidesz... Egész egyszerűen erről az emberről süt a butaság! Mintha egy vidéki kocsmában, egy törzsvendég alkesz lenne, akinek az üveges tekintete, a kényszeredett vigyora (azaz nem ért SEMMIT) mindent elárul egy perc kommunikáció után! Már az is gyanút kellene, hogy keltsen, hogy képtelen egy nyomorult jogosítványt, angol nyelvtudást abszolválni! Ez egy főpolgármester!?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik