Cseh kormány: Napokon belül kiderül, hogy az olajvezeték elzárása energiaháború vagy technikai probléma

2022. augusztus 09. 20:10

A kőolajvezeték csehországi szakaszát üzemeltető cégnek augusztus második feléig elégséges működési tartaléka van, hogy áthidalja az orosz olaj kiesését – jelentette be a cseh ipari miniszter.

2022. augusztus 09. 20:10
null

Napokon belül helyreállhat az orosz kőolajszállítás a Barátság vezetéken – fogalmazott a kőolajvezeték csehországi szakaszát üzemeltető MERO cseh cég keddi közleményében, anélkül, hogy további részleteket közölt volna – közölte Jozef Síkela cseh ipari miniszter.

A cseh cégnek augusztus második feléig elégséges működési tartaléka van, hogy áthidalja az orosz kőolajellátás kiesését, és a prágai kormány jelenleg nem tervezi, hogy a cseh stratégiai kőolaj-tartalékhoz nyúljon – jelentette be Jozef Síkela cseh ipari miniszter kedden.

az ukrajnai tranzitdíjak miatt – írta a cseh tárcavezető hivatalos Twitter-oldalán.

A szlovákiai kőolaj-vezetéket üzemeltető Transpetrol és a Slovnaft kőolaj-finomító vállalat kedden szintén megerősítette, hogy leállt a kőolajszállítás a Barátság vezeték déli ágán. Szlovákia szinte kizárólag ezen a hálózaton keresztül jut kőolajhoz. A MOL által tulajdonolt Slovnaft kiemelte, hogy gyártási kapacitását nem érinti a leállás. Richard Sulík szlovák miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy

Szlovákiának 120 napra elegendő stratégiai kőolajkészlete van.

A kőolajellátás a Barátság vezeték északi ágán, amely Fehéroroszországon, Lengyelországon és Németországon keresztül fut, akadálytalanul működik – jelentette be a Transznyeft orosz üzemeltető cég kedden.

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2022. augusztus 11. 17:41
Miért tett pénzt a Nyugat abba, hogy más országokat a maga képére formáljon? Miért kéne mindennek a Nyugat elvárása, követelése, majd a diktátuma szerint működni? Milyen alapon várja el, kényszerítené ki a Nyugat mindezt? Mi az a Nyugat? A világ kb 1/6 része, mint annak idején a Szovjetúnió. És ugyanúgy viselkedik. Amelyen diktatórikusan terjesztette a Nyugat annak idején a kereszténységet, amilyen kegyetlen módon gyarmatosított, most ugyanúgy terjesztené mai, eltorzított liberális ideológiáját. A woke, a gender, az LMBTQ, mint az újra gyakorolt, küldetéstudatos felszabadítás alanya - mindenre megvan a párhuzam.
Palmoilfree
2022. augusztus 10. 10:47
Milliárdokat, fegyvereket kap a Zselé. Tőlünk humanitárius segélyt. Fogadjuk, ellátjuk a menekülteket. Ezt kapjuk cserébe. Kőkemény választ várok a kormányunktól!
hidegfehérmintaled
2022. augusztus 10. 09:34
És mi van, ha nem fogják kinyitni?
masikhozzaszolo
2022. augusztus 10. 09:23
Írja itt valaki, hogy Brüsszel térfelén pattog a labda. Szerintem meg Amerikába kell telefonálni. Zelenszkij onnan kapott parancsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik