Ezek voltak Orbán Viktor legsikeresebb mondatai Dallasban a Newsweek szerint

2022. augusztus 9. 9:51
Az amerikai lap összegyűjtötte a legátütőbb sikert elérő hat pontot Orbán Viktor CPAC-en elmondott beszédéből.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mondott múlt héten csütörtökön a világ legjelentősebb konzervatív konferenciáján, a CPAC-on. Az amerikai közönség gyakran éljenzett a beszéd során, és a végén állva tapsolták meg a miniszterelnököt. A „Hogyan harcolunk” című beszéd során Orbán Viktor számos témát érintett, kitért a migrációra, a házasság intézményére és a kommunizmus bukására is – írja a Newsweek.

Ennek kapcsán az amerikai Newsweek a magyar miniszterelnök beszédében azonosította a legátütőbb sikert elérő 6 pontot:

1.

Orbán Viktor elismerően szólt az Egyesült Államokról, amiért segített Magyarországnak legyőzni a kommunizmust, miután a Szovjetunió leverte az 1956-os magyar forradalmat. 

„Mi, magyarok legyőztük a kommunizmust, amelyet szovjet csapatok és fegyverek kényszerítettek ránk” - mondta Orbán: „Eltartott egy ideig. 1956-ban kezdtük a harcot, és 1990-ben győztünk. De megcsináltuk, apáink adták le az első lövést. És mi, az ő fiaik, megnyertük a háborút. Tudjuk, hogy mit köszönhetünk Ronald Reagannek”.

2.

Hatalmas éljenzést váltott ki a republikánus tömegből, amikor a Donald Trump felfogására emlékeztető, elutasító magyar álláspontról beszélt az illegális migrációval kapcsolatban: „Mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtunk az illegális migrációra, és megállítottuk az illegális migránsok invázióját”.

3.

 A miniszterelnök ugyancsak vastapsot kapott a konzervatív közönségtől, amikor arról beszélt, hogy 2010-es kormányra kerülése óta csökkent az abortuszok száma Magyarországon. 

„Az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma megduplázódott, az abortuszok száma pedig felére csökkent Magyarországon” – mondta.

4.

Magyarország Alaptörvényének felolvasása közben Orbán Viktor elismerő tapsot kapott, miközben azokat a sorokat idézte, amelyek szerint a házasságnak egy férfi és egy nő között kell létrejönnie. 

„Magyarország védi a házasság intézményét, mint egy férfi és egy nő szövetségét” – tette hozzá a miniszterelnök.

5.

Orbán Viktor még nagyobb tapsot kapott, amikor kijelentette: „az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont, vita lezárva”.

6.

Végezetül pedig a teljes közönségből éljenzést és vastapsot váltott ki, amikor „elküldte a globalistákat a pokolba”. 

„Láttuk, milyen jövőt kínál a globalista, uralkodó osztály. De mi más jövőt képzelünk el” – mondta Orbán. „A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem”.

 

Nyitókép: Zach D Roberts / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó

Orbán Viktor a CPAC-en: A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem! 

Amerikának össze kell fognia Magyarországgal, a progresszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, valamint több Chuck Norrisra és kevesebb nőimitátorra van szükség. Összefoglalónk Orbán Viktor dallasi beszédéről!

 

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én meg hangosan mondom. Ti mertetek kicsik lenni, hogy beférjetek valaki seggébe!

Savanyú a szőlő - mondta a róka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés