Megnőtt a kereslet a benzinleszívó csőre és a benzines kannára

2022. augusztus 9. 12:50
Az elmúlt egy hétben a benzinleszívó csövek forgalmában mintegy 200 százalékos, a benzinkanna-eladásokban pedig 450 százalékos növekedés tapasztalható.

Az augusztusi ársapkára vonatkozó változások óta csak a magányszemélyek vehetnek kedvezményes árú üzemanyagot. A változások hírére jelentősen megnövekedett a leszívócsövek és a benzinkannák forgalma. Közösségi oldalakon egyre több bejegyzést láthatunk, hogy a benzinárstop magánszemélyekre korlátozása trükközési hullámot indított el a lakosság körében, az egyik hazai webáruházban az áttöltéshez használt termékek eladása jelentősen megugrott – olvasható a bpiautosok.hu-n.

A beszámolók alapján a jellemző módszer a következő: egy családon vagy társaságon belül az egyik, magántulajdonban lévő autót kedvezményes áron teletankolják, majd abból áttöltik az üzemanyagot a másik családtag vagy ismerős által használt céges autóba, amelybe amúgy már csak piaci áron lehet benzint vásárolni. Ez a lehetőség azonban nem jelent majd kiugró áttörést az olcsóbb benzin irányába, ugyanis az apadó üzemanyagkészletek miatt a kutakon elrendelt vásárlási szigorítások szűkítik már az ügyeskedők lehetőségeit.

Az rtl.hu felkereste a Kauffer hazai autóalkatrész-webáruházat, amelyet arról kérdeztek, hogy tapasztalataik szerint nőtt-e az üzemanyag-áttöltésre, -tárolásra, -mozgatásra alkalmas eszközök iránti érdeklődés az augusztusi benzinárstop részleges kivezetése óta. 

A cég válaszában azt írta:

Az elmúlt nagyjából egy hétben a benzinleszívó csövek forgalmában mintegy 200 százalékos, a benzinkanna-eladásokban pedig 450 százalékos növekedést tapasztaltunk, az elmúlt hónapok első hetében mérhető átlagos forgalomhoz képest.”

Hozzátették: „ilyen rövid idő alatt egyelőre nem látható, hogy ez a trend így marad-e. Az viszont látszik, hogy a cég beszállítóinak készletei erősen fogynak. Így az sem lehetetlen, hogy az egyéb kedvezőtlen tényezők miatt ezeknél a termékeknél is áremelkedés és/vagy készlethiány léphet fel a következő hetekben”.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés