Megnőtt a kereslet a benzinleszívó csőre és a benzines kannára

2022. augusztus 09. 12:50

Az elmúlt egy hétben a benzinleszívó csövek forgalmában mintegy 200 százalékos, a benzinkanna-eladásokban pedig 450 százalékos növekedés tapasztalható.

2022. augusztus 09. 12:50
null

Az augusztusi ársapkára vonatkozó változások óta csak a magányszemélyek vehetnek kedvezményes árú üzemanyagot. A változások hírére jelentősen megnövekedett a leszívócsövek és a benzinkannák forgalma. Közösségi oldalakon egyre több bejegyzést láthatunk, hogy a benzinárstop magánszemélyekre korlátozása trükközési hullámot indított el a lakosság körében, az egyik hazai webáruházban az áttöltéshez használt termékek eladása jelentősen megugrott – olvasható a bpiautosok.hu-n.

A beszámolók alapján a jellemző módszer a következő: egy családon vagy társaságon belül az egyik, magántulajdonban lévő autót kedvezményes áron teletankolják, majd abból áttöltik az üzemanyagot a másik családtag vagy ismerős által használt céges autóba, amelybe amúgy már csak piaci áron lehet benzint vásárolni. Ez a lehetőség azonban nem jelent majd kiugró áttörést az olcsóbb benzin irányába, ugyanis az apadó üzemanyagkészletek miatt a kutakon elrendelt vásárlási szigorítások szűkítik már az ügyeskedők lehetőségeit.

Az rtl.hu felkereste a Kauffer hazai autóalkatrész-webáruházat, amelyet arról kérdeztek, hogy tapasztalataik szerint nőtt-e az üzemanyag-áttöltésre, -tárolásra, -mozgatásra alkalmas eszközök iránti érdeklődés az augusztusi benzinárstop részleges kivezetése óta. 

A cég válaszában azt írta:

Hozzátették: „ilyen rövid idő alatt egyelőre nem látható, hogy ez a trend így marad-e. Az viszont látszik, hogy a cég beszállítóinak készletei erősen fogynak. Így az sem lehetetlen, hogy az egyéb kedvezőtlen tényezők miatt ezeknél a termékeknél is áremelkedés és/vagy készlethiány léphet fel a következő hetekben”.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti1
2022. augusztus 10. 09:22
Nem is vártunk mást az RTL.hu -tól. " magántulajdonban lévő autót kedvezményes áron teletankolják, majd abból áttöltik az üzemanyagot a másik családtag vagy ismerős által használt céges autóba, " És számlát is rajzolnak hozzá, hogy a céges autóhoz el lehessen számolni... Felettébb kifizetődő, olyan okosság, ami az RTL-en szocializálódott észlényeknek biztosan be is jön, hiszen milyen nagy nyereség is a saját zsebből tankolás és a számla nélkül elszámolhatatlan céges benzinköltség!! A nyereségadó számolásnál még jobb lesz! Azt nem merték közzétenni, a statisztikusok, hogy a 200 meg 450% az úgy jött ki, hogy eddig szívócsőből hetente egy felet vettek, most egy egészet, kannából meg havonta vittek egyet és most az egy hét alatt is elment egy!
Zeno13
2022. augusztus 09. 14:59
Én is úgy tudom,hogy az új autókba nem nagyon lehet átszívni a naftát, bár nincs belőle diplomám:-)
HunCsz
2022. augusztus 09. 14:50
Azért a proli proli marad az örökkévalóságig. Majd ő okosban megcsinálja Aztán majd később cigány zorbánozik egy nagyot, hogy minden gyanú fellett állhason
Akitlosz
2022. augusztus 09. 14:05
Törvényszerű, ha ugyanannak az ugyanolyan terméknek jelentősen eltérő ára van. Lásd történelmi példának az olajszőkítést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik