Abban biztos lehet mindenki, hogy ha Trump újra lehetőséget kap, nem lesz olyan „visszafogott”, mint az első ciklusában

2022. augusztus 09. 18:20

Hitler esete mutatja, ha a jogot nem használják időben egy gátlástalan nácival szemben, akkor demokratikusan nehéz megállítani.

2022. augusztus 09. 18:20
null
Bartus László
Bartus László
Facebook

„Hitler esete mutatja, hogy ha a jogot nem használják időben egy gátlástalan náci populista uszítóval szemben, akkor demokratikusan nehéz megállítani, mert az érzelmekre hat és gátlástalanul hazudik, az összeesküvéselméletekkel szemben pedig nincs védekezés. Trump első ciklusa óta kiderült, hogy az emberek bármilyen őrültséget képesek elhinni, lásd: Qanon konteó, a választás elcsalása, stb., s abban biztos lehet mindenki, hogy ha Trump újra lehetőséget kap, nem lesz olyan »visszafogott«, mint az első ciklusában. Az minimum polgárháborúval és világháborúval fenyeget.

Miközben bűncselekmények tucatjai miatt kellene felelősségre vonni, amelyek kizárnák, hogy elnökválasztáson induljon. Politikai megfontolásból nem szabad használni az igazságszolgáltatást, de politikai okokból nem lehet az igazságszolgáltatást korlátozni sem, mert az ugyanolyan bűncselekmény. Kár lenne, ha a demokraták elkövetnék ezt a bűncselekményt, éppen azért, hogy egy fasiszta és náci szörnyeteg, a megtestesült ördög újra hatalomra kerülhessen, és befejezhesse azt, amit január 6-án elkezdett.

Ez ennek a bűnözőnek a színvonala, hogy lehúzza a Fehér Ház hivatalos dokumentumait a WC-n. Ezt bármikor megteszi az amerikai Alkotmánnyal is. S az amerikai nacionalisták érte lelkesednek. Abszurd a világ, s ebben csak egy dolog segít: a jog tisztelete, a törvények betartása és alkalmazása. Demokráciát és demokratákat egyedül ez védhet meg. Magyarországot is ez védhette volna meg, de mivel nem alkalmazták Orbán ellen a törvényeket, amíg voltak ilyen törvények, és létezet független igazságszolgáltatás, ma már nem tudnak ellene tenni semmit. Csak egy forradalom segít.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. augusztus 10. 19:26
Burkusnak Lackónak egy baja van csak! Nem baszták földhöz, mikor az a hülye anyja a világra szarta!
Szőke Kapitány
2022. augusztus 10. 16:30
Hát ekkora baromságot csak egy barom írhat! A cikk lényegében megmutatja azt - amit amúgy is tudtunk róluk - hogy aki tőlük jobbra helyezkedik el az csak náci (homofób, rasszista stb.) lehet. Tehát ők a "demokrácia védelmében" magát a demokratikus rendszert csúfolják ki! Mint ahogy ezt tették az utolsó amerikai választásokkor (sorozatos választási csalás, Trump letiltása a szociális hálókon, utcai zavargások szítása) - és ezt utólag a saját sajtójuk is elismerte
Akitlosz
2022. augusztus 10. 15:17
Bartus esete mutatja, hogy a facebookot nem használják rendeltetésszerűen, akkor elárasztja a Mandinert.
Gecorbi
2022. augusztus 10. 12:27
Ebből a könyvből idézett O1G Tusványoson. Ez tényleg el van borulva. "Szemfülesen kifigyelték a székletürítő emberállat testhelyzetében guggoló férfit vagy nőt, sebtében a lábaik közé bújtak, még melegen megragadták az értékes anyagot, és az ürülékgyúrókhoz vitték." Fúj, O1G, és haverjai. Tamogassátok csak .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik