Abban biztos lehet mindenki, hogy ha Trump újra lehetőséget kap, nem lesz olyan „visszafogott”, mint az első ciklusában

2022. augusztus 9. 18:20

Bartus László
Facebook
Hitler esete mutatja, ha a jogot nem használják időben egy gátlástalan nácival szemben, akkor demokratikusan nehéz megállítani.

„Hitler esete mutatja, hogy ha a jogot nem használják időben egy gátlástalan náci populista uszítóval szemben, akkor demokratikusan nehéz megállítani, mert az érzelmekre hat és gátlástalanul hazudik, az összeesküvéselméletekkel szemben pedig nincs védekezés. Trump első ciklusa óta kiderült, hogy az emberek bármilyen őrültséget képesek elhinni, lásd: Qanon konteó, a választás elcsalása, stb., s abban biztos lehet mindenki, hogy ha Trump újra lehetőséget kap, nem lesz olyan »visszafogott«, mint az első ciklusában. Az minimum polgárháborúval és világháborúval fenyeget.

Miközben bűncselekmények tucatjai miatt kellene felelősségre vonni, amelyek kizárnák, hogy elnökválasztáson induljon. Politikai megfontolásból nem szabad használni az igazságszolgáltatást, de politikai okokból nem lehet az igazságszolgáltatást korlátozni sem, mert az ugyanolyan bűncselekmény. Kár lenne, ha a demokraták elkövetnék ezt a bűncselekményt, éppen azért, hogy egy fasiszta és náci szörnyeteg, a megtestesült ördög újra hatalomra kerülhessen, és befejezhesse azt, amit január 6-án elkezdett.

Ez ennek a bűnözőnek a színvonala, hogy lehúzza a Fehér Ház hivatalos dokumentumait a WC-n. Ezt bármikor megteszi az amerikai Alkotmánnyal is. S az amerikai nacionalisták érte lelkesednek. Abszurd a világ, s ebben csak egy dolog segít: a jog tisztelete, a törvények betartása és alkalmazása. Demokráciát és demokratákat egyedül ez védhet meg. Magyarországot is ez védhette volna meg, de mivel nem alkalmazták Orbán ellen a törvényeket, amíg voltak ilyen törvények, és létezet független igazságszolgáltatás, ma már nem tudnak ellene tenni semmit. Csak egy forradalom segít.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés