Senki sem köszöntötte nyilvánosan 70. születésnapján Demszky Gábort

2022. augusztus 8. 14:51

Bősz Anett
Facebook
A köszöntés természetes. A nem köszöntés azonban dráma. Valódi.

„Jogos kritika érte a hétvégén a közélet világát, és nem pusztán főpolgármestes-helyettesi minőségemben, de szabadelvű demokrataként is szeretnék erre reagálni. Való igaz: a főpolgármestert, Karácsony Gergelyt leszámítva senki sem köszöntötte nyilvánosan 70. születésnapján Demszky Gábort, Budapest volt főpolgármesterét, aki 20 éven át vezette a várost. A magyar demokratikus berendezkedés '90-től olyan modellt épített, hogy a pozíció mindenkori birtokosa, közvetlenül választott vezetőként, gyakorlatilag erősebb legitimitással bír, mint a miniszterelnök. Nem erről szeretnék beszélni, bár tény: 20 éven át újra és újra megszerezni a budapestiek többségének bizalmát, önmagában is elismerésre méltó.

Nekem egyszem okom volt ezt a posztot nem megírni: a kisfiunk Demszky Gábor 70. születésnapján született. A hétvégén, utólag felköszöntöttem a rendszerváltó politikust. Ennél azonban többet gondolok erről, nem érzelemmentes gondolatok ezek.

A köszöntés természetes. A nem köszöntés azonban dráma. Valódi. Nem akarom most elemezni a főpolgármesteri székben eltöltött 20 évet, ezt egyetlen születésnapossal sem tesszük, amikor elfújni készül a gyertyákat. A politika hullámvasút. Két évtizdbe minden és annak az ellenkezője is belefér.”

Kapcsolódó

Demszky Gábor 70

Hetvenéves lett Budapest korábbi főpolgármestere, aki 1952. augusztus 4-én látta meg a napvilágot, s 1990 és 2010 között vezette a fővárost. Bővebben!

Kép forrása: Demszky Gábor Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki főpolgármestersége alatt a városa helyett a horvát tengerparton fektet be, az nem köszöntést, hanem seggberúgást érdemel.

Az ellenzék egyvalamit utál jobban a Fidesznél. Egymást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés