Kimondta Krisztus nevét a miniszterelnök

2022. augusztus 08. 21:40

Eddig senki sem merte kimondani, azt mondták, hogy az a „keresztény gettókban” szokás.

2022. augusztus 08. 21:40
null
Csókay András
Facebook

„Kimondta Krisztus nevét a miniszterelnök

Hatalmas fordulat történt a CPAC kongresszusán. Eddig a keresztény politikusok akár Brüsszelben, akár más nemzetközi fórumokon, sokszor beszéltek keresztény kultúráról, Istenről és arról, hogy hinni kell.

Senki nem merte kimondani ,hogy konkrétan kiben kell hinni. Ez a »keresztény gettókban« szokás mondták. Magunkban hiszünk, persze Istenben is, de milyen Istenben Allahban vagy sok, sok vallás Istenében? Igen, így a beszédek kimagyarázhatók voltak, elmentek a politikailag korrekt kategóriában. És ez így jó volt, hiszünk egy ismeretlen Istenben, mi meg csináljuk itt a földön a háborúinkat és az egyéb dolgainkat. Végre megtört a jég és megint egy magyar törte meg, a miniszterelnökünk.

Kimondta a názáreti Jézus nevét, akiben hinnünk kell és követni őt. Szent II. János Pál pápát idézve: »nincs olyan ellenség akit Krisztus már ne győzött volna le«. És itt meg kell állnunk. Hogyan győzött Jézus? »Békesség nektek« mondja amikor a feltámadás után belép a terembe a félelemtől vacogó tanítványok közé.

A tudománynak így a politika tudományának nagy feladata, hogy megismerje a világot, annak természet és bölcselettudományi törvényszerűségeit és segítse az embereket egy jobb életre. De van egy sokkal nagyobb feladata és ebben benne vannak a művészetek, sport, kultúrák is, mint tudományoknak a közös fő feladata. Közelebb vinni minket a legnagyobb misztérium megértéséhez, magának a názáreti Jézusnak a megértéséhez és követéséhez mindenki által.

Ez a kulcsa minden ember, minden nemzet igazi sikerének. Sajnos ezt a tudományok képviselői, benne a talán legnehezebb tudomány, a politika tudományának emberei félnek kimondani. Félnek kimondani Jézus nevét, hogy Ő az igazi vezetője egy országnak és az egész emberiségnek. Azért félnek mert azt hiszik, hogy akkor kisebb lesz az ő érdemük. De ha nem vallják meg Jézust az emberek előtt, akkor Jézus se tudja őket megvallani az Atya előtt, így pedig a meghasonlott nemzetek elpusztulnak, mind annyi már a történelem folyamán elpusztult.

Mi magyarok most hivatalosan is megtörtük a jeget a miniszterelnök vezetésével, aki a templomokon kívül is deklarálni merte, hogy ki az igazi  Urunk és vezetőnk. Maga a názáreti Jézus. Nem kell félnünk nyugodt derűvel tekinthetünk a jövőbe.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. augusztus 09. 22:24
"Kimondta Krisztus nevét a miniszterelnök" Orbán miben is követője Jézusnak?
Rugo
2022. augusztus 09. 13:20
Csókay, kicsit le kéne higgadni. Elhiszem, hogy elkapott a hév, de azért meg kéne maradni a realitás talaján. És nyugodj le nem Orbán Viktor az egyetlen, aki kimondta, hogy Krisztust kell követnünk: https://www.youtube.com/watch?v=pzv9DOg0ksk Jézus Krisztus, Lengyelország királyának koronázása. Andrzej Duda köztársasági elnök, a lengyel kormány miniszterei, és sok más állami tisztségviselő jelenlétében, az egész nemzet nevében, a Szent Római Katolikus Egyház összes lengyel bíborosa és püspöke a krakkói Isteni Irgalmasság Kegyhelyén összegyűlt szertartáson hivatalosan is kihirdette Jézus Krisztusnak Lengyelország királyává és Urává való elfogadásának aktusát.
Rugo
2022. augusztus 09. 13:12
"Eddig senki sem merte kimondani, azt mondták, hogy az a „keresztény gettókban” szokás." --- Miről beszél ez az ember? Trump pl. folyamatos mondta Isten és Krisztus nevét. Amerikábban teljesen természetes, hogy a politikusok vallásos stílusban beszélnek. Nem kéne gyagyának lenni!
fado
2022. augusztus 09. 12:18
Úr Jézus Krisztus: Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik