Kihagyta hírügynökségi cégét Kálmán Olga a vagyonnyilatkozatából

2022. augusztus 7. 13:40
A DK politikusa is kitöltötte vagyonnyilatkozatát, nem is akárhogy.

Mint arról korábban beszámoltunk, a napokban nyilvánosságra kerültek az országgyűlési képviselők legfrissebb vagyonnyilatkozatai, amelyek kapcsán érdekesség, hogy

Gyurcsány Ferenc elszúrta a vagyonnyilatkozatát, bevallásában meglepően „nagyvonalúan”, havi közel egymillió forintot „kerekített” lefelé.

Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Kálmán Olga is kitöltötte vagyonnyilatkozatát

A DK-vezér pártja országgyűlési képviselője, Kálmán Olga viszont élt az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, s rögtön kihagyta a vagyonnyilatkozatból a hírügynökségi cégét.

Röviden megjegyzem

A korábbi hazai vagyonnyilatkozati rendszer szerint az országgyűlési képviselőknek minden gazdasági társasággal kapcsolatos érdekeltségükről nyilatkozniuk kellett, azonban az új, Európai Unióban alkalmazott, és hazánkban annak mintájára a közelmúltban bevezetett vagyonnyilatkozati rendszer szerint a képviselőknek már csak olyan gazdasági társaságokban lévő érdekeltségeikről kell nyilatkozniuk, „amely befolyást gyakorolhat a közpolitikával kapcsolatos kérdésekre.”

Kálmán Olga korábbi vagyonnyilatkozatában a szabályzásnak megfelelően minden gazdasági érdekeltségéről, így a K.O Press Hírszolgáltató BT.-t illető érdekeltségeiről is beszámolt (lenti kép).

Fotó: Képernyőkép/parlament.hu

Legfrissebb vagyonnyilatkozatából viszont – vélhetően az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel élve – a Gyurcsány-párt képviselője immár kihagyta hírügynökségi cégét (lenti kép).

Fotó: Képernyőkép/parlament.hu

Kálmán Olga cége egyébként többek között hírügynökségi tevékenységgel, könyvkiadással, napilapkiadással, egyéb időszaki kiadványok kiadásával, világháló-portál szolgáltatással, vezetési tanácsadással és kommunikációval foglalkozik. Ez a tevékenységi kör egyébként bizonyos esetekben a jelenlegi szabályozás szerint határterületnek is minősülhet, hiszen, ha például politikai kommunikációs tanácsadást vagy közéleti, politikai tematikájú napilapot, könyvet, kiadványt ad ki a cég, az akár bele is eshet azon bevallani köteles gazdasági társaságok körébe, amelyek befolyást gyakorolhatnak a közpolitikával kapcsolatos kérdésekre.

Kérdés még az is, hogy ha a Gyurcsány-párt képviselője is él az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, mennyire hiteles a baloldali pártok és média eddigi narratívája, amely igencsak szájhúzva fogadta az új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését.

Önnek mi a véleménye az új vagyonnyilatkozati rendszerről? Írja meg kommentben!
 

Nyitóképen: Kálmán Olga az ATV vendégeként. Fotó: Képernyőkép/YouTube
 

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fletó kis nyunyókája.

Azért preferálja, mert könnyen hamisítható. (Ha a nem kívánt rész nem törlendő)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés