Kevin Spacey megalázásának története

2022. augusztus 6. 10:13

Szalma György
Kontra
Felkoncolás ítélet nélkül. Sötét kép az amerikai valóságról.

Kevin Spacey karrierje kártyavárként omlott össze, miután többen szexuális molesztálással vádolták meg. Már önmagában a vád ténye is  elég volt ahhoz, hogy a népszerű meleg színész kiessen a nagy filmstúdiók kegyei közül. Hollywoodban egyik napról a másikra úgy kezdtek tekinteni rá, mintha pestises lenne. Még az aktuálisan futó sikersorozatából, az idehaza is sikerrel vetített Kártyavárból is kiírták a készítők.

Hogy mi ebben az egész történetben az igazán ijesztő? Az, hogy hogy Spacey nyilvános megkövezése és szakmai felkoncolása még az előtt megtörtént, hogy a bíróság ítéletet mondott volna felette. Még csak gyanúsított, eddig még semmit sem sikerült rábizonyítani. Az ártatlanság vélelme pedig mindenkit megillet, még akkor is, ha köztudott, hogy az amerikai filmipar tele van beteg lelkű molesztálókkal, pedofilokkal, erőszaktevőkkel.

Sötét képet fest az amerikai valóságról, hogy valakit pusztán vádak megfogalmazásával tönkre lehet tenni. Mielőtt még bebizonyosodna valakiről, hogy bűnös, már azelőtt társadalmi kínpadra húzzák társadalmi szinten. Spacey ellen eddig egyetlen büntetőeljárás zajlott szexuális zaklatás miatt Amerikában, ám azt 2019-ben megszüntették. Az Egyesült Királyságban ugyan felmerültek vele szemben hasonló vádak, azok az ügyek azonban várhatóan hosszan elhúzódnak majd, ugyanis Spacey-nek legkorábban jövő év nyarán kell bíróság elé állnia Angliában. Elmarasztaló ítélet tehát még nem született a zaklatási vádak ügyében, egy kártérítési eljárásban ezzel szemben már döntött az amerikai bíróság.

Spacey-t és produkciós cégét 31 millió dollár (12 milliárd forint) kártérítés megfizetésére kötelezték jogerősen. A pénzt a Kártyavár című sorozatot gyártó stúdiónak kell kifizetni, mivel a molesztálási botránya miatt a gyártót érte a veszteség. A döntés indoklása szerint Spacey-t a szexuális zaklatás vádja miatt jogosan távolították el a sorozatból, teljesen függetlenül attól, hogy még el sem kezdődött ellene az eljárás. A Kártyavárt készítő MRC nevű stúdiónak tehát joga van saját hatáskörében ítéletet mondani. Ők pedig úgy döntöttek, hogy Spacey valószínűleg bűnös, a színész elbocsátása így jogszerű.”

Forrás: Netflix

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miféle család volt az a két család? Az egy horror volt.

Igen. Más kérdés, h. kell-e ezt megörökíteni . Emlékezetes szörnyűség. Nem éreztem benne a figyelmeztetést, SOHA NE legyetek ilyenek! VAN NORMÁLIS élet, életvitel is!

És mégis, a "kivégzése" előtt ahogy a vágyott szép fiatal lánya-barátnőt hazaküldi, az emberséges volt.
Nekem az jött le annak idején, h. micsoda ország, ahol ilyen nihil terem és mi lesz ebből, mert a fiatal nemzedék ugyanolyan aggasztóan norma-nélküli volt, mint a nemcsak norma nélküli, de részben még elmebetegségbe is hajló idősebb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés