Többen kölcsönkérnék tőlünk Orbán Viktort, irigylik, hogy nekik miért nincs ilyen miniszterelnökük

2022. augusztus 5. 10:42

Skrabski Fruzsina
Facebook
Mi benne a rendkívüli? Jó stratéga, dörzsölt politikus, ügyes vezető és vannak elvei.

„Miért buknak el a nemzetek?

Többen mondták, írták, hogy kölcsönkérik tőlünk Orbán Viktort, irigylik, hogy nekik miért nincs ilyen miniszterelnökük. De mi benne a rendkívüli? Főleg az, hogy a nemzeti érdekeket védi a globális hatalommal szemben, ezentúl jó stratéga, jól tud beszélni, dörzsölt politikus, ügyes vezető, vannak elvei és még a magánélete is hitelessé teszi: egy feleség, 5 gyerek, unokák. Ilyenből nincs több a világon.

Sajnos a politika, mint szakma, nagyon nehéz helyzetben van »emberanyag« szempontból. Először is be kell lépni egy pártba, ez már eleve egy szűrő, mert az emberek többsége ragaszkodik a függetlenségéhez, nehezen alkalmazkodik. Másodsorban végig kell járni a ranglétrát: plakátragasztás, kopogtatás, unalmas gyűlések végigülése. A belső harcokat és helyezkedéseket is jól kell kezelni.

Mindezek után, kapsz egy pozíciót, ami négy évre szól és utána ugrassz a semmibe.

Tehát miközben az ország vezetését bízzuk a politikusokra, a többség nem menne politikusnak, úgyhogy nagyon nehezen »termelődik ki« komoly kvalitás. Ez a demokráciák egyik nagy gondja. A mi mázlink az, hogy Orbán nem egy szabad világban kezdte a politikát, hanem a kommunista rendszer megdöntésére felesküdött forradalmárként. Tehát az életét kockáztatta a hazáért, mert akkor még nem lehetett tudni, hogy az ő kiállásért börtön jár vagy szabadság.

Ha Orbán Viktor 20 évvel később születik, egy szabad országban, nem biztos, hogy beállt volna a sorba és politikus lesz belőle. Ráadásul a jó, jót hoz elven, sokan Orbán Viktor miatt vállaltak kormányzati pozíciót, olyanok, akik egyébként távolról kerülnék a politikát. 

A nemzetek akkor maradnak talpon a globális pénzügyi erőkkel szemben, ha hasonló elkötelezett és okos vezetőik lesznek és összefognak. De ugye kontraszelektált a politikusi szakma, mert pártba kell lépni, alkalmazkodni kell, törtetni és ott a négyéves bizonytalanság.

Ördögi kör, de Istennel minden lehetséges...”

Nyitókép: Skrabski Fruzsina Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az tény, hogy vannak elvei, de azoknak nem sok köze van a tisztességhez...

Köszönjük, hogy felsoroltad az elveit azoknak, akik esetleg eddig nem tudták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés