Erdély fizethet Orbán fajelméletéért

2022. augusztus 4. 6:44

Gál Mária
Népszava
A román sajtó a magyar támogatások kedvezményezettjeit kezdte firtatni.

„Határolódjon el az RMDSZ Orbán Viktor beszédétől vagy lépjen ki a bukaresti kormányból, követelik egyre többen Romániában. A román sajtó a magyar támogatások kedvezményezettjeit kezdte firtatni. A magyar kormányfő tusnádfürdői beszéde elhangzása, július 23-a óta lázban tartja a román politikát és sajtót, uralja a hírtelevíziók vitaműsorait. Nem véletlenül. A magyar miniszterelnök a szomszédos ország területét használta döbbenetes, rasszista fajelméleti fejtegetéseihez, Európa és Nyugat ellenes, Putyin háborúját mosdató érveléséhez. Mindehhez asszisztált a román kormány egyik pártja, az RMDSZ több magasrangú tisztségviselője, köztük a miniszterelnök-helyettes és mindhárom rmdszes miniszter.

Bár a koalíciós pártelnökök és maga a kormányfő is külön-külön bírálták Orbán beszédét valamint Kelemen Hunor állásfoglalását, a tusványosi szabadegyetem óta még nem került sor koalíciós egyeztetésre. A koalíciós partnerek eddig nem kérték az RMDSZ kilépését a kormányból, Klaus Johannis államfő is csak arra szólította fel a magyar érdekképviseletet, hogy tisztázza az álláspontját a magyar kormányfő szerinte fajelméletre épülő kijelentéseiről, de kisebb pártok és több román véleményvezér egyértelműen azt az álláspontot képviseli, hogy az RMDSZ-nek távoznia kell  a kormányból, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettesnek pedig becsületbeli kötelessége lenne a lemondás.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetlen emberi faj létezik, mondják.
De hány fajts ember van.
Nem egy az biztos.
Más-más külső és belső tulajdonságokkal.
Ez tény, nem?
Tehát ha fajt mondunk az emberekre akkor fajtára gondolunk.
Ebben semmi rossz nincs!
A vélemény szabad még a miniszterelnöknek is.Lehet vele egyetérteni és lehet nem egyetérteni.
Nagyokosoknak fel van dobva a téma, hogy milyen előnye és milyen hátránya van az emberi fajták leveredésének és, hogy meg kell-e akadályozni azt és milyen arányok alapján.
Az EU-nak is van olyan véleménye, hogy száműzni kell az EU-ból egyes nem őshonos növényeket, llatokat

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés