Csak nem bírja ki az Egyesült Államok, hogy ne játsszon a tűzzel

2022. augusztus 2. 17:13

Bekezdések
Facebook
Nancy Pelosinak az egoizmusán túl két oka is lehet rá, hogy fittyet hányva a kérésekre és figyelmeztetésekre a szigeten töltsön egy napot.

„Csak nem bírja ki az Egyesült Államok, hogy ne játsszon a tűzzel, és ne tegye kockára a Csendes-óceáni térség biztonságát. A tajvani híresztelések után néhány órája a CNN is megerősítette: az USA harmadik legrangosabb közjogi méltósága, a kongresszus balliberális elnöke Tajpejbe látogat. Nancy Pelosinak az egoizmusán túl (büszkén hirdeti magát, hogy 30 éve ő Kínában a leggyűlöltebb politikus) két oka is lehet rá, hogy fittyet hányva a kérésekre és figyelmeztetésekre a szigeten töltsön egy napot.

Az egyik az erődemonstráció. Az Egyesült Államokban hamarosan félidős választásokat tartanak, és a demokraták többsége veszélybe került a COVID-járvány, valamint az azt kísérő gazdasági krízis félrekezelése miatt. Ha a republikánusok győznek, Joe Bidennek ellenszélben kell folytatnia a kormányzást, és felkészíteni pártját a következő elnökválasztásra, amin egyébként élemedett kora ellenére indulni kíván. A belpolitikai válságot külpolitikai sikerekkel lehetne ellentételezni, de – hogy is áll most a mérleg?”

Nyitókép: AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hallom a hírekben, hogy Afganisztánban drónnal végeztek a WTC merényletet kitervelővel.
És ez a más országban végzett likvidálás nem az első.
Mi történne ha precedes lenne és az irakiak az Irak ellen elkövett háború fő elövetőit Bush-t és Blairt drónnal likvidálák?
Az USA a legnagyobb terror állam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés