Az észak-koreaiak szerint Kim Dzsongunnak köszönhető, hogy véget ért a koronavírus-járvány az országban

2022. július 31. 20:57
Az észak-koreai állami statisztikai hivatal azt állítja, hogy a betegek 99,99 százaléka már teljesen meggyógyult.

Észak-Koreában már véget ért a koronavírus-járvány: legalábbis a helyi hatóságok ezt állítják. Bejelentették, hogy az elmúlt 24 órában egyetlen lázas megbetegedést sem regisztráltak. Az észak-koreaiak szerint ez a kommunista államot vezető Kim Dzsongunnak köszönhető – adta hírül a Hirado.hu vasárnap.

A helyi hivatalos adatok szerint a 26 milliós távol-keleti országban a járvány májusi kitörése óta több mint 4 millióan kapták el a koronavírust, amit egyébként Észak-Koreában még most is csak ismeretlen lázként emlegetnek. Az észak-koreai állami statisztikai hivatal jelentéséből az is kiderült, hogy a betegek 99,99 százaléka már teljesen meggyógyult. Eddig pedig mindössze 74-en haltak bele a vírus szövődményeibe.

Ám a külföldi szakemberek kétségbe vonják ezeket a számításokat, szerintük ha ez valóban igaz lenne, akkor Észak-Korea a világ legalacsonyabb halálozási arányával büszkélkedhetne. Észak-koreai elemzők szerint ugyanakkor a nulla esetszámnak szimbolikus jelentősége van.

Úgy látják, az eredmények Kim Dzsongun észak-koreai vezető nagyságát bizonyítják, akinek más országok irányítóival ellentétben rekordidő alatt sikerült megfékezni a járvány terjedését. Az észak-koreai hatóságok máris bejelentették, folytatják a járványellenes intézkedéseket, hogy megelőzzék a vírusvariánsok, illetve más betegségek, például a majomhimlő terjedését.

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés