Kerekasztalt hívna össze a Momentum a forint miatt

2022. július 9. 18:03
Gelencsér Ferenc közleményben reagált a Gyöngyösi Márton által kezdeményezett pártközi egyeztetés javaslatára.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, szerint az egyre súlyosabb forintválság kezelésére az ellenzéki és kormánypárti politikai vezetőket, az illetékes pénzügyi szervezetek vezetőit és szakembereket tömörítő kerekasztalra van szükség – olvasható a párt MTI-hez is eljuttatott közleményében.

„Ez a válság jóval túlmutat a pártpolitikán, és a megoldást sem politikusok zárt ajtók mögötti egyeztetése fogja elhozni.

Most a releváns pénzügyi szervezetek és szakértők bevonásával kialakított közös stratégiára van szükség” – emelte ki a Momentum elnöke a Gyöngyösi Márton által kezdeményezett pártközi egyeztetésre reagálva.

A Momentum kész felajánlani a saját javaslatait

Gelencsér szerint az egyeztetésekre meg kell hívni az MNB elnökét, a kormányfőt, a gazdasági minisztert, az EU-s tárgyalásokkal megbízott minisztere, a többi ellenzéki párt frakcióvezetőjét és a költségvetési tanács elnökét.

„A kerekasztalon a Momentum kész felajánlani a kormánynak a saját javaslatait, mind tágabban a forintválság enyhítésére, mind konkrétan az uniós pénzek hazahozatalára”– tette hozzá a Momentum politikusa.

A közleményben arra is utaltak, hogy a Momentum parlamenti frakciója az elmúlt hetekben több olyan módosító javaslatot is benyújtott, amely az EU-s pénzek hazahozatalát könnyítené meg.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés