Orbán nem tartja fontosnak az ukránok szabadságát

2022. július 7. 6:07

Bauer Tamás
Facebook
Ahogy másokét sem, hiszen a magyarokét ő veszi el.

„Orbán sosem tesz különbséget demokráciák és autokráciák között (hacsak nem az utóbbiak: Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán és természetesen Kína javára). Az ukrajnai háborúban két ország, ráadásul két szláv ország háborúját látja, amelyhez nekünk, magyaroknak semmi közünk. Ukrajna lakói – köztük az orosz anyanyelvűek, orosz nemzetiségűek – a háborút a diktatórikus Oroszország és a demokratikus, szabad Ukrajna háborújának tekintik, s többnyire oroszként sem akarnak a putyini államban élni. Ezért nem akarnak kompromisszumos rendezéssel megszabadulni a háború szörnyűségeitől. Abban bíznak, hogy modern nyugati fegyverekkel meg tudják állítani az orosz hadsereget, és talán ki is tudják szorítani a ma megszállt területekről.

Ezért mondják a nyugati vezetők, hogy nem kívánnak kompromisszumot kényszeríteni az ukránokra, és mindaddig támogatják őket szankciókkal és fegyverszállításokkal, amíg kívánják. A demokratikus euroatlanti világnak ezzel a politikájával helyezkedik szembe az Orbán-kormány. Nem szállít fegyvert, nem helyesli a szankciókat, nem tartja fontosnak az ukránok szabadságát. Ahogy másokét sem, hiszen a magyarokét ő veszi el.”

Nyitókép: MTI. Fotó: Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Apád sem tartotta fontosnak mások körmét.

Plafon leszakad. A orosz anyanyelvű ukrán lakosság eszerint a geci szerint Zelenszkijt támogatja.

Körmös Bauer-fióka ne hazudozz! Ezért a hazugságért apád már rég letépte volna az ártatlan emberek körmeit, anyád is agyonverte volna őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés