2014-2022 között Ukrajna minden nem ukrán közösséget elnyomott

2022. július 7. 17:53

Demkó Attila
Facebook
Az oroszokat (és a magyarokat) különösen.

„Egy székely kolléga története, pro-ukránsággal nem lehet vádolni a kollégát, bár van akinek a sztori alapján ez így fog tűnni. Az én véleményem: 14-22 között Ukrajna minden nem ukrán közösséget elnyomott, az oroszokat (és a magyarokat) különösen. De az a gyilkolás/rombolás ami volt az orosz-lakta részeken, mert volt, nem hasonlítható a mostani pusztításhoz.

»Budapestről Kolozsvárra egy mariupoli nénivel utaztam meg a macskájával (...) mondta, hogy még ostrom elején, autóval menekítették ki, de nem nyugat, hanem kelet felé, át a Kaukázuson, Törökországon egészen Balkánig. Meg mondta hogy amúgy teljes egészében orosz város, de most hála Putyinnak, bokáig le van rombolva.

Orosz matektanárnő volt különben, fiai seregben, egyik lánya illegálisan átszökött Kolozsvárra ukrán -román zöldhatáron, másik Zágrábban él, s vitte magával 11 éves macskáját, aki légnyomást kapott ostromban, ezért nagyon -nagyon félt minden zajtól.

Persze elmondta érem másik oldalát is, hogy 2014 előtt semmi etnikai feszültség nem volt városban, kvázi nem is tartották számon,hogy ki orosz, ki ukrán, ki görög, ki bolgár, ki zsidó, s aztán a nyugat-ukrajnai önkéntesek érkezésével kezdődött uszítás. De legalább háborút ők nem hoztak közvetlenül...«”

Kép forrása: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Élve égtek el emberek, égettek el orosz embereket. Az nem volt pusztítás?

Én ezt irodalmilag értékelném. Akárhány szövegben olvastam, hogy "egyszer régen teljes béke volt a különböző közösségek között, de azután jött valaki/történt valami és mindez megbomlott, és most nyakig ülünk az útálatban.

Magyarok-románok, zsidók-arabok, hutuk-tuszik, mondjatok egy relációt, ahol nem lehet ezt az alapmítoszt megtalálni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés