A háborús inflációra egyetlen megoldás van, a béke

2022. július 7. 18:29

Orbán Viktor
Facebook
Amerika nem gyengül, Kína erősödik, Európa pedig szenved.

„Magyarország és Európa határainál háború van. A háború miatt a második világháború után újra megjelent a háborús infláció. Drasztikusan emelkednek az energiaárak, és ez gyengíti Európát. A háború és a szankciók együtt oda vezettek, hogy az egész világon ma Európa számára a legdrágább az energia. Ezért gyengül napok óta az euró a dollárhoz képest.

Közép-Európa gazdaságai az Európai Unió növekedési motorjai. A növekvő gazdasághoz, a növekvő termeléshez energia kell, ezért a növekvő energiaár, a háborús infláció Közép-Európa gazdaságait is megtépázza. A háborúban lassan nem az a kérdés, mennyi az energiaár, hanem az, hogy lesz-e gáz, lesz-e kőolaj, lesz-e energia.

Magyarország energiaellátottsága biztosított. Van és lesz gázunk, biztosított a kőolaj-ellátásunk. Stabil a gazdasági növekedésünk. A magyar ipari termelés volumene májusban 9,4%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Magyarország gazdasága 2022-ben az év egészében növekedni fog, az országban gyakorlatilag teljes foglalkoztatottság van. A háborús infláción legtöbbet kereső bankok és vállalatok extraprofitját elvontuk, felállt a rezsivédelmi és a honvédelmi alap. A költségvetést tartani fogjuk, a családokat minden eszközzel védjük.

A háborús inflációra egyetlen megoldás van, a béke. Mielőbbi fegyverszünetre és tárgyalásokra van szükség. Magyarország álláspontja kezdettől fogva világos: mi békét szeretnénk. Az európai fórumokon is ezt képviseljük. Ma már mindenki láthatja, hogy a háború Európának árt a legtöbbet. Amerika nem gyengül, Kína erősödik, Európa pedig szenved. Európának nem háborúra, hanem békére van szüksége!”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Békét, csak Orbán magyar népe és Ferenc pápa akar. A többiek szellőztetést, pulóverekben ülést és fegyverkezést, vagyis háborúban érdekeltek.

Gondolod, hogy lesz még egy normandiai partraszállás?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés