Kilencven éve, július 5-én született Horn Gyula

2022. július 5. 14:39

Harangozó Tamás
Facebook
Kormányzása alatt Magyarországot a Nyugat felé fordította Kelet helyett.

„90 éve, július 5-én született Horn Gyula, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke, volt külügyminiszter, a Magyar Szocialista Párt egykori elnöke, akire a 13. kerületben, a Gyermek téri szobránál emlékeztünk, majd átadtuk a szobor közelében a Horn Gyula sétányt. A megemlékezésen több száz civil mellett számos baloldali politikus, valamint Horn Gyula fia és unokája is részt vett.

Horn Gyulának meghatározó szerepe volt külügyminiszterként Németország újraegyesítésében, a vasfüggöny lebontásában, valamint a szovjet csapatok kivonásáról szóló megállapodás aláírásában.

Miniszterelnökként megteremtette az ország gazdasági stabilitását, növekedési pályára állította az országot. Nagy párttá tette az MSZP-t, amely az ellenzéki pártok között az egyetlen rendszerváltó párt napjainkban.

Kormányzása alatt Magyarországot a Nyugat felé fordította Kelet helyett, utat nyitott az európai integrációhoz, az országnak barátokat szerzett ellenség helyett. Az ország vezetőjeként az átlagemberek érdekeit képviselte az elit helyett.

Erre a szemléletre ma is nagy szükség lenne.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a Nyugat vagy a Kelet felé fordította az országot, hanem Bokros Lajos nemi szerve felé.

"Horn Gyulának meghatározó szerepe volt külügyminiszterként Németország újraegyesítésében, a vasfüggöny lebontásában, valamint a szovjet csapatok kivonásáról szóló megállapodás aláírásában."
Ezeket Harangozó milyen tényekkel támaszja alá?

56-ban a Nyugati előtt ugrált a teherautóra rakott halott és sérült forradalmárokon. A gépkocsi volt sorkatona vezetője mesélt erről személyesen húsz évvel ezelőtt. No de mit csodálkozunk, a börtönügynökről városközpontot, metró megállót neveztek el....... Horn ezzel együtt intellektuálisan magasan kiemelkedett a baloldali politikus gárdából, s a maiak - Gyurcsány, az MSZP nem tudom, hogy létezik-e még, így vezetőit sem tudom nevesíteni - végképp a selejtet képviselik Gyulához képest.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés