Böjte Csabáról

2022. július 5. 10:06

Bencsik Gábor
Facebook
A jóság néha fölkészületlen a gonoszság erejével való szembenézésre.

„Sok jó ember él a Földön. Köztük sok magyar is akad. De a jók között nagyon kevesen vannak, akik életük során több jót tettek volna bele a világba, mint Böjte Csaba. Ha talán kisebb léptékben is, de Kalkuttai Teréz anyához lehet őt hasonlítani, akiben megvolt az erő megsokszorozni, hatalmassá tenni a jót maga körül. Böjte Csabában is megvan a képesség megsokszorozni a jót, nem egy árván, de ezreken segíteni kitartóan, egész életükre szólóan.

A jóság néha fölkészületlen a gonoszság erejével való szembenézésre. Böjte Csaba elmulasztotta olyan ellenőrző rendszer létrehozását, amely ha nem is kizárja (mert az lehetetlen), de megnehezíti a gonosz beférkőzésének esélyét. A baj megtörtént, a gonosz beférkőzött. Ez az ő felelőssége, súlyos teher, amelyet nehéz lesz hordoznia ezután. De ez a mulasztás semmit, ismétlem, semmit nem von le annak a hatalmas munkának az értékéből, amit eddig végzett.

Kalkuttai Szent Terézt is mind a mai napig vádolják azzal, hogy a közösségében pénzeket hűtlenül kezeltek, betegeket hozzá nem értőn próbáltak gyógyítani. Mégsem lehet kétségünk afelől, hogy Szent II. János Pál pápa és a taizéi Roger Schütz mellett ő a huszadik század három nagy szentjének egyike.”

Kapcsolódó

Harminc évet kapott első fokon a Böjte Csaba-féle gyermekotthon volt nevelője

A vádiratban 36 bűncselekmény szerepel, a legsúlyosabb a többrendbeli nemi erőszak, a volt nevelő ellen 15 fiú vallott. Bővebben!

Ha sárosak lettünk volna, mi is kapunk pár évet a románoktól – Böjte Csaba a Mandinernek

A román hatóságok nagyon alaposan kivizsgálták az ügyet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan láthatóvá váljon, mi történt, mondja lapunknak Böjte Csaba. Az erdélyi ferences szerzetes szomorú az elmúlt napok és egykori nevelőjük aljas cselekedetei miatt, de nem adja fel a küzdelmet. Bővebben!

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy beépített pedofil nem a Fidesz érdekét szolgálja. Érted így is, vagy folytassam?

Tudod kis barátom, téged is bármikor be lehet vinni az erdőbe, lehet kompromittálni, ha valahol célkeresztbe kerülsz. Böjte Csaba nagy és jól látható célpont, sokaknak lehet érdeke a lejáratás. Csak megfelelő embert kell beépíteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés