Fideszes Őszöd?

2022. július 5. 12:08

Bauer Tamás
Facebook
Nagy Márton előadása – szemben Gyurcsány őszödi beszédével – nem igazság, hanem hazugságbeszéd.

„A Fidesz őszödi beszédének nevezte Tordai Bence, ma a Párbeszéd első számú nyilatkozója Nagy Mártonnak, Orbán Viktor új gazdaságpolitikai jobbkezének a Fidesz pártfőiskoláján tartott előadását. Tordai Bence vagy a tizenhat évvel ezelőtti őszödi beszédet érti félre, vagy Nagy Márton előadását. Esetleg mindkettőt.

Miről szólt az őszödi beszéd? Arról, hogy az első Gyurcsány-kormány bő másfél évében a közelgő választás miatt nem vállalkoztak a szükséges radikális reformokra, emiatt belevitték az országot egy pénzügyi válságba, és ezért a második Gyurcsány-kormánynak mélyreható reformokat kell végrehajtania, de ezt megelőzően elkerülhetetlenek az életszínvonalat érintő megszorítások. Az őszödi beszéd tehát a saját hiba beismerését és a szükséges teendők őszinte bemutatását tartalmazta, tehát igazságbeszéd volt. Csak a rend kedvéért: az őszödi beszédnek az a legtöbbet idézett eleme, miszerint »végighazudtuk az elmúlt másfél évet«, illetve »hazudtunk reggel, éjjel, este«, valójában hamis állítás, retorikai túlzás volt, melyre a frakcióülésen kialakult éles ellenvetések késztették Gyurcsányt. Én legalábbis még sosem láttam példát arra a miniszterelnöknek az az első Gyurcsány-kormány időszakában tett kijelentéseiből, amelyek hazugságnak lettek volna tekinthetők.”

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, ez is része a rituálénak: Orbán kedden elszigetelődik, csütörtökön bukik, szombatonként meg elmondja az aktuális őszödi beszédét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés