Az új Sargentini elkészítette a jelentését: Magyarország megint rosszabb hely lett

2022. július 5. 9:16

Rőfös Géza
Kontra
Három hónappal a negyedik kétharmados győzelem után Brüsszel nagyon aggódik.

„Magyarország megint kicsit rosszabb hely lett.

Legalábbis ezt állapította meg a hírhedt Sargentini-jelentés 2022-es kiadása, mely rövidesen az Európai Parlament elé kerül szavazásra. Idézzük: »Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az Unió alapját képező értékeket.«

Az EP az elsöprő, negyedik kétharmados győzelmet követően is jónak látja leckéztetni a magyarokat demokráciából, méghozzá a szokásos »amíg nem úgy táncolsz, ahogy én fütyülök, nem adom oda a neked járó pénzt« taktikával. A Népszava összefoglalója megállapítja, hogy a magyar kormány és parlament felháborító módon merészel élni a választópolgárok által adott felhatalmazással, törvényeket hoz és hajt végre, köztük olyanokat is, amelyek nem felelnek meg a legújabb brüsszeli divatnak.

Van abban valami egyszerre bicskanyitogatóan dühítő és kacagtatóan ironikus, hogy az Európai Unió milyen elegáns nagyvonalúsággal csomagolja a tagállamaival szemben vívott, ideológiai alapú csendőrháborúját szakértői vizsgálatokba. Ha nem is túl ízléses, de annál érthetőbb megoldás az érdekérvényesítésre egy közösségben morálisan megbélyegezni – és ezáltal izolálni – azokat, akik különvéleményt fogalmaznak meg.

Mivel a kisebbségi álláspontok képviselete során kincset érnek a szövetségesek (hagyományosan a V4-es országoktól számíthatunk támogatásra) a vádak és vizsgálatok elszigetelés céljából is hasznosak. Nehezebb olyanok mellé állni, akiket hírbe hoztak még akkor is, ha egyetértünk velük.

A magyar álláspont már számos ügyben verte ki a biztosítékot az uniós elitnél, legyen szó akár a gyermekvédelmi törvényről, a bevándorlásról, médiatörvényről stb… Nem meglepő, hogy hazánkkal szemben megannyi eljárás és vizsgálat indult, melyek után csóválhatták a fejüket az európai elit tagjai.

Ezek a jelentések és vizsgálatok menetrend szerint szállítják a közhelyes, sommás megállapításokat: Magyarországon köztudottan kiegyensúlyozatlan a média, nem működnek a fékek és ellensúlyok, mindent átitat a korrupció, és a rendőrök ólmozott gumibotokkal verik a melegeket ablaktalan pincék mélyén. Ezt nevezzük jogállamisági kritikának, amelyre hivatkozva vissza lehet tartani olyan pénzeket is, melyek egyébként a tagállamoknak mindenféle feltétel nélkül járnának, el lehet indítani mindenféle hivatalos csicskítást is.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annak fényében, hogy Ukrajnát mennyire fel akarják venni az EU-ba, a jogállamisági kritikáik, hogy is fejezzem ki magam diplomatikusan, meglehetősen gyenge lábakon állnak.

Az előítéletekkel terhelt közösségben, Salem városában is egy hisztériázó lánycsapat elhitette, hogy ők látták a Sátánt és megnevezték a közösség azon tagjait, akik a Sátánnal cimboráltak, felhasználták ezt a helyzetet arra, hogy kiiktassák a közösségből a nekik nem tetsző egyedeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés