Úgy írunk, ahogy beszélünk

2022. július 04. 12:08

A közbeszéd nem azért elviselhetetlen, mert csúnya, durva, közönséges, hanem mert üres.

2022. július 04. 12:08
null
Hont András
Hont András
Facebook

»Hont András egyenesen lef*szozta a légitársaság vezetőjét.

A magyar politikai diskurzusban csak úgy röpködnek a hímtagok. Sajnos.

Sajnos, nincs min csodálkozni.«

Nincs min csodálkozni, a kurva életbe. Sajnos, bazmeg. Teljesen eldurvult a közbeszéd, az anyja picsáját neki. A szerzőnek (akit amúgy van szerencsém ismerni, de leszarom) nem javaslom, hogy Pázmányt vagy Esterházyt olvasgasson, még kitérne a hitéből, és mi lesz úgy az eltartott kisujjal, hacsak föl nem dugja magának.

Esetleg azt lehetne, amit Móra ír »A honti igricekben« (honti, höhö) a tandalórákról. »Az én kisdiák koromban így hívták a tantervben azt az órát, amelyiken dalra tanítottak bennünket. Természetesen magyar népdalra, még természetesebben csak olyanra, amitől az erkölcs nemesedik. Mivel azonban a dalköltők a régi világban is csakolyan istentelen emberek voltak, mint most, s mikor az ihlet kerülgette őket, nem gondoltak az erkölcsnemesítésre, a népdalokat át kellett költeni tandalokká. [...] Belőlem éppen azért lett ilyen erkölcsös ember, mert ilyen daldarabokon növekedtem a tandalórákon. Kár, hogy kimentek a divatból -– meg is látszik az ifjabb nemzedéken«. Hát, kibaszottul meglátszik.

Bezzeg, ha a diskurzusban nem röpködnének a hímtagok! Akkor minden szép lenne, jó és harmonikus. Vagy gecire nem. A közbeszéd ugyanis nem azért elviselhetetlen, mert csúnya, durva, közönséges, hanem mert üres. Fogalmatlan emberek tartalmi mondanivaló híján belekötnek a formaságokba. Mi nem piszí, mi nem ildomos, mi nem genderérzékeny, mi nem hazafias, mi nem szobatiszta. Az új prüdéria vaskalapos purifikátorai.”

Nyitóképen Hont András újságíró, publicista. Fotó: Youtube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abafája05
2022. július 05. 23:04
Túl nagy ész nem kell hozzá kedves Hont, hogy talán ön is felfogja, hogy a csúnya, durva és közönséges beszéd tartalomtól függetlenül elviselhetetlen. De hát ki honnan jött. A proli az proli akkor is ha újságírónak vagy bármi másnak mondja magát.
Prücsök
2022. július 05. 05:01
Úgy látom, nagyon tele lett a töke. Mindenesetre inkább ez, mint a pc. A krumplileves az legyen krumplileves.
Almassy
2022. július 04. 23:37
Szerintem a trágárságra nem ad felmentést a "tartalom". A trágárságot, mint vélemények/irományok megkérdőjelezhető marketing-eszközét, túltolták az éttermiségiek. Ez Bandi kurva szar. Szerintem, aki trágár az megérdemli, hogy hozzá trágárul beszéljenek. Hontnak nem érzékenykednie kellene, hanem önkritikát gyakorolnia.
LancelotDuLac
2022. július 04. 22:26
A közbeszéd nem azért elviselhetetlen, mert csúnya, durva, közönséges, hanem mert üres - akárcsak a te fejed köcsög
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik