Ellenzéki belharc: nem tud tovább együtt dolgozni a DK-s a „civil” polgármesterrel

2022. július 4. 15:32
Jószai Attila, Szigetszentmiklós DK-s alpolgármestere közleményében nyomatékosította, hogy lemondásával kívánja kifejezni, teljesen elhatárolódik a polgármestertől.

Jószai Attila hétfőn reggel írásban is benyújtotta, hogy lemond alpolgármesteri pozíciójáról – írja a 24.hu. Állítása szerint megromlott a viszonya a szintén ellenzéki polgármesterrel, fő indoknak azt jelölte meg, hogy így kíván teljesen elhatárolódni Nagy Jánostól „mind erkölcsileg, mind pedig az ellenzéki összefogás politikusaként”.

„A közös választási programunkkal ellentétes döntések, olyan cégek előnyhöz juttatása, melyek vezetői a polgármesterrel személyes kapcsolatot tartanak fenn, a szigorú beszerzési szabályzat elutasítása és a korábbi Fidesz-vezetés alatt a városi közszolgáltató cégnél zajló, törvénysértések gyanúját feltáró beadvány érdemi vizsgálatának elmulasztása vállalhatatlan minden változást kívánó ellenzéki politikus számára” – írja a politikus Facebook-oldalán.

Szigetszentmiklós polgármestere amúgy korábban már menesztette Jószait, tavaly év elején a rendkívüli jogrendet kihasználva egyszemélyben döntött erről,

szerinte menesztése azért történt, mert felesége, Jószai Teodóra pár nappal azelőtt jelentette be indulási szándékát az előválasztáson és Nagy így akarta gyengíteni az alpolgármester feleségét, aki ellen amúgy pont a polgármester mérkőzött meg. 

Az akkori menesztés jogszerűtlenségét azóta a Pest Megyei Kormányhivatal elismerte, a képviselő-testület pedig visszahelyezte Jószai Attilát pozíciójába, elmaradt díjazását pedig megszavazta.

Kiemelt kép: Facebook

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés