Nem gyárt több magyar tartalmat az HBO Max

2022. július 04. 15:47

„Döbbenten értesültünk a döntésről, egyelőre nem találunk szavakat” – fogalmazott az HBO Magyarország PR-menedzsere.

2022. július 04. 15:47
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy az HBO Max felületéről rengeteg sorozatot eltávolítottak. Ennek kapcsán kiderült: miután a Discovery megvette a Warnert, rengeteg adósság szakadt a nyakukba, és a spórolási folyamat egyik állomása volt, hogy eltávolítottak tartalmakat a platformról.

Most itt van az újabb hideg zuhany: Európa nagy részében leállítják a saját gyártású produkciók készítését,

tehát nem lesz több eredeti magyar film, vagy sorozat az HBO-n.

Az Index felkereste Pinczés-Pressing Ádámot, az HBO Magyarország PR-menedzserét, aki megerősítette a hírt. Mint mondta: 

„Döbbenten értesültünk a döntésről, egyelőre nem találunk szavakat. Abban bízunk, hogy az elmúlt tíz évben készített saját gyártású tartalmak maradandó élményt tudtak nyújtani a nézőknek. Elképesztően hálásak vagyunk mindenkinek, aki ez alatt az idő alatt tudásával, odaadásával hozzájárult a sorozatok elkészültéhez”.

A Warner Bros.–Discovery-fúzió költségmegtakarítási törekvései elsősorban az európai programozási stratégiát sújtják – írja a Variety, ahol a Warner Bros. Discovery szóvivőjének nyilatkozata is olvasható.

„Miközben folytatjuk a munkát az HBO Max és a Discovery+ egyetlen globális streamingplatformjának kialakításán, amely a Warner Bros. Discovery tartalmainak széles skáláját mutatja be, felülvizsgáljuk a jelenlegi tartalmi kínálatunkat a meglévő szolgáltatásokon. Ennek a folyamatnak a részeként

úgy döntöttünk, hogy az HBO Maxról eltávolítunk bizonyos számú eredeti műsort,

valamint az északi és közép-európai országokban megszüntetjük az HBO Max saját gyártású tartalmaira irányuló törekvéseinket. Az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységünket is leállítottuk az újabb területeken, Hollandiában és Törökországban” – áll  a közleményben.

Nyitókép: JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. július 05. 17:45
Na bummm! És ki nem szarja le?
Csikasz
2022. július 05. 07:36
HBO, Netflix, Disney pedofil zsidók és gyerekbotmixelő szolgáik gyűjtőhelye.
nlion
2022. július 04. 20:57
Ez a Besúgó amúgy tőrőlmetszett libsifilm, gondolom, nem nagy kár érte. miért lenne az pont h a komcsikról szól amikor mindenki besúgó volt az államnak
okoskodó fórumlakó
2022. július 04. 20:35
Talán a 90-es években láttam utoljára HBO-t. Ez a Besúgó amúgy tőrőlmetszett libsifilm, gondolom, nem nagy kár érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik