A DK százezer forintot adna most a nyugdíjasoknak

2022. július 4. 13:30
A korábban a 13. havi nyugdíjat eltörlő Gyurcsány-párt képviselője most támogatná az időseket.

A politikus hétfői, online sajtótájékoztatóján ugyan emlékeztetett arra, hogy júliusban 3,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, de szerinte a kormány a sokszorosát veszi el az idősektől. Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: a 3,9 százalékos emelés felér egy ízléstelen tréfával, mert az élelmiszerinfláció harminc százalék közelében van és nagyjából ugyanezen a szinten lehet a nyugdíjasinfláció is.

Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasoktól a sokszorosát vette el az »orbáni infláció, a Fidesz gyenge forintja« annak, mint amit idén összesen kapnak az államtól”

– jelentette ki Gréczy Zsolt.

(MTI) 

Kapcsolódó

Gyurcsányék a 13. havi nyugdíj elvételéről elfelejtettek konzultálni

Gyurcsányék kormányzásuk alatt elfelejtettek konzultálni a nyugdíjasokkal minden őket érintő megszorításról: a 13. havi nyugdíj elvételéről, a kórházi napidíj és a vizitdíj bevezetéséről, a rezsiemelésekről és az élelmiszerek áfájának megduplázásáról. Bővebben

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van ember, aki kezet fog vele?

A nyugdíjas réteg inhomogén. NEM csak a nyugdíjtól függ, ki hogyan él, egyébként NEM szociális ellátás, a valahai saját befizetés alapján számítják. Vannak ott is cifra dolgok.

Az ország szekerét a dolgozó gyermekesek húzzák, ha valakinek segíteni kellene, azok ők. Egészen addig, míg a gyermekvállalás a szegénységet jelenti a hasonló keresetű gyermektelen családhoz képest, a dolgozó, adózó gyermekeseket kell támogatni.

Gyurcsány is biztosan szeret kezet fogni vele:-)

Ezelőtt kb húsz évvel, két gyermekesként
kérdeztem a gyermektelen munkatársamtól, hogy szerinte nekünk négyen miért kell rosszabbul élnünk, mint nekik kettejüknek? Hümmögött. De értette.

Sokkal-sokkal rosszabbul, mert a "szabad pénzt" kell számolni. Ezt összevetni azzal, h. a jól nevelt, taníttatott gyerek az ország jövője. Igazságos közteherviselést!

Kinlódtunk, nehéz volt, de mind a két gyerek egyetemet végzett, felsőfokú nyelvvizsgája lett és jogosítványt szereztek. Most meg állnak a saját lábukon, mi meg örömködünk a három unokánknak.

Biztosan:-) sőt kezet is csókol neki:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés