Magyar áttörés a FINA-ban

2022. július 03. 09:21

Először lett magyar elnöke a vízilabda technikai bizottságának és a vízilabda edzőbizottságának!

2022. július 03. 09:21
null
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs

„Breaking news, magyar áttörés a FINA-ban: először lett magyar elnöke a vízilabda technikai bizottságának és a vízilabda edzőbizottságának!

Gratulálok Molnár Tamás 3x olimpiai bajnoknak és Kemény Dénes 3x olimpiai bajnok szövetségi kapitánynak!

Ma utolsó ülését is megtartotta a FINA, a vizes sportok világszövetségének elnöksége Budapesten a vizes vb alkalmából. Egy éve lehetek az elnökség tagja, és képviselhetem hazámat a FINA vezetésében. Célom világos: itt is a nemzeti érdek képviselete.

Egy éve dolgozunk azért, hogy a bíráskodás és szabályalkotás, -alkalmazás szempontjából roppant kritikus vízilabda sportág élére a nemzetközi szövetségben számunkra kedvező személy, lehetőleg magyar szakember kerüljön. Aki aztán profin, tisztességgel és elfogulatlanul végzi a munkáját! Ez két tisztséget jelent: a vízilabdában mindenért felelős technikai bizottság elnöki tisztjét és az edzőbizottság vezetését.

A vízilabda kemény sportág, a nemzetközi vizeken volt szembeszél rendesen… De mi csapatban játszottunk, szövetségeseket kerestünk, és győztünk! FINA-elnökségi tagként egy éve ezért dolgozom, a munka ma beérett, a FINA döntött:

Molnár Tamás alias Papesz lett a FINA technikai bizottságának elnöke, Kemény Dénes, alias Deni (ahogy a külföldiek hívják a FINA-ban) a vízilabda edzőbizottságának elnöke!

Legendákról van szó, megtiszteltetés nekem, hogy együtt dolgozhatunk! Fiúk, a döntés néhány perce született a FINA elnökségi ülésen, szívből gratulálok Nektek elsőként!

Dolgozunk tovább együtt a fiúkkal azért, hogy a vízilabda meg pörgősebb, látványosabb és követhetőbb legyen, hogy jól képviseljük a magyar érdekeket külföldön is, hogy a sportág fejlődjön a világ minél több országában és kontinensen, és a mezőny erősebb és kiegyenlítettebb legyen!

A vizes vb első és utolsó magyar világrekordja is a medencén kívül született, bár Milák Kristóf teljesítménye kétségkívül a legnagyobb. Ám ne felejtsük ezt se: soha, senki nem rendezte meg a világ egyik legnagyobb sporteseményét 3 hónap alatt, és még sohasem vezette magyar sportszakember a nemzetközi szövetség vízilabda technikai bizottságát és edzőbizottságát!

A FINA összes szakágának technikai bizottságába beválasztottak egy magyar szakembert, így természetesen minden szakág vezetésében biztosított a magyar jelenlét, a high diving kivételével. Szívből gratulálok Kelemen Ildikónak, Szájer Péternek és Fodor Szabolcsnak is, sok sikert munkájukhoz!

Úszóink és vízilabdázóink eredményeinek, a magyar edzőknek és annak köszönhetően, hogy jó házigazdák vagyunk, Magyarországot nagy tisztelet övezi a FINA-ban. Ma ezt a tiszteletet aprópénzre váltottuk - olykor bizony az sem árt…”

Nyitókép: Fürjes Balázs Faceook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. december 02. 10:08
Hajrá magyarok! Gratula!
Lajoss
2022. szeptember 17. 15:13
A Gyafit nehéz pótolni..:)
brekker
2022. augusztus 12. 15:33
Egyébként a modern sportokat nem régen találták ki. A vízilabda, kézilabda, kosárlabda, röplabda alig öregebb a gördeszkázásnál. Ha megnézzük, hogy mennyire van beleszólása a játékba a bírónak (kontrafault, az a legjobb, mert nem jegyzik általában, viszont könnyű pontot jelent az ellenfélnek), akkor a vízilabda nyer, jóval utána második a kézilabda, jóval a kézilabda után a kosárlabda, egyedül a röplabda mérhető korrektségben a focihoz, ami az etalon volt ezeknek a játékoknak a kitalálásához.
brekker
2022. augusztus 12. 15:21
A vízilabda átláthatatlan sport, a bírók ide-oda füttyögnek, aztán lehet izgulni az emberelőnyökön. Gimnazistáknak való. Nekik jó poén átverni a bírót, és egymás tökét szorongatni a víz alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik