Döntött Sulyok Tamás: nagykövet lett Fürjes Balázs

2024. október 15. 08:15

Szijjártó Péter előterjesztésére többen is nagyköveti rangot kaptak.

2024. október 15. 08:15
null

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Sulyok Tamás államfő hétfő este hozta nyilvánosságra döntéseit a köztársasági elnök határozataiban, amelyek a külügyi és külgazdasági pozíciókban bekövetkező személyi változásokat érintették. Az elnök minden esetben a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter előterjesztésére, valamint az ő ellenjegyzésével hozta meg határozatait – írta meg a Világgazdaság.

Íjgyártó Istvánt Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövetévé nevezték ki a varsói nagykövetség vezetésére. Emellett Sulyok Tamás rendkívüli követi és miniszteri rangot adományozott Hlinka Péternek, Herold Viktornak és Csige Gábornak.

Balajthy Henrietta, akit tavasszal még a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárává neveztek ki, most rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot kapott. 

Ugyanilyen kinevezésben részesült Fürjes Balázs is, akinek nagyköveti megbízása határozott idejű. A rang addig jár neki, amíg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állandó és egyéni teljes jogú tagja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. október 15. 10:45
Tudnivaló: FONTOS ALAPELV (amihez Fürjesnek is tartania kell magát), hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai - NEM a hazájuk képviselői a NOB-ban, - HANEM a NOB-ot KELL képviselniök a saját hazájukban. (Ezt pl. Schmitt Pál nem tartotta be az 1984-es bojkott idején.)
files32
2024. október 15. 10:01
Biztos a bútorszállító döntött.
o1gtolvaj-3
2024. október 15. 09:14
Sulyok dontott? Ugyan, az meg a sajat apjat se ismeri!
gyzoltan-2
2024. október 15. 08:37
Lenne észrevételem, de hagyjuk meg a pályát, a teret, az úgynevezett "ellenzéknek"..! -akik mind fegyvert fogna a rendszer védelmében, ha valamiféle tényleges rendszerváltás ígérkezne... Közeledve "október 23" -hoz igazán időszerű lenne végre kitárgyalni az 1956 Szuez-Budapest kérdést... Az emberek 1956-ban is érzékelték, hogy Szuez kapcsán a budapesti események vesztettek jelentőségükből.., hogy az izraeli, francia, angol támadás a Csatornára világpolitikai jelentősége meghaladja a magyarországi eseményeket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!