Karikó Katalin már több mint 70 kitüntetést kapott

2022. július 1. 22:24
A kutatóbiológus azonban leszögezte, sosem ezért dolgozott, kiemelte, hogy célja az emberiség érdekében a tudományos fejlődés.

Hatalmas magyar sikerről számolt be az Index: Karikó Katalin már több mint 70 kitüntetést vett át. Az Index cikke szerint Karikó megtisztelőnek gondolja, hogy ilyen sok elismerésben részesült, de hangsúlyozta, hogy sosem ezért dolgozott, célja az emberiség érdekében a tudományos fejlődés, ami egyfajta szolgálat. 

„Sok az oltásszkeptikus”

„Sok oltásszkeptikus van még mindig a világon. A legfontosabb az lenne, hogy az emberek felismerjék: a koronavírus elleni vakcinák, az mRNS-technológia az egészségüket szolgálja” – fogalmazott a kutatóbiológus.

A fertőzöttségi adatokra kitérve, és a járványgörbe újbóli felívelésével kapcsolatban megemlítette, hogy a világ legtöbb országában feloldották a korlátozásokat, nem kell maszkot viselnünk. „A vírus pedig még köztünk van, ha maszk nélkül sokan vagyunk egy zárt térben, nem kell csodálkozni azon, hogy valaki megfertőződik” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy egyes virológusok szerint csak ősszel szükséges a negyedik oltás, elmondta, hogy mindenkinek szíve joga úgy vélekedni, ahogy akar, de

ő már megkapta a negyedik oltását, mindegyiket a kezdetekkor vette fel, és nem is fertőződött meg.

A variánsokra kifejlesztett oltásokkal kapcsolatban leszögezte, hogy a Pfizer mindegyikre elindította a tesztelést, de az alapoltás is kellő hatékonyságot mutat a cég által publikált eredmények szerint. 

Nyitófotó: MTI/EPA/Justin Lane

 

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés