A Jobbik egyetért Hadházy Ákos megbüntetésével

2022. június 28. 15:47
Hadházy reakciójában a jobbikos politikus fizetését firtatta.

A parlament keddi általános vitájában Brenner Koloman, a Jobbik vezérszónoka az általa „Lex Hadházynak” nevezett kormánypárti javaslattal kapcsolatban arról beszélt, pártja egyetért azzal, hogy

retorziója legyen annak, ha valaki – mint ahogy azt Hadházy Ákos tette – szándékosan, „politikai célzattal bojkottálja” a képviselői eskütételt.

Hajnal Miklós, a Momentum vezérszónoka szerint látszik, hogy a kormányoldal a kellemetlen személyeket igyekszik kizárni a parlamenti munkából. Azt javasolta, hogy inkább a válságkezeléssel, vagy az uniós pénzek lehívásával, hozzáférhetőséggel foglalkozzanak és engedjék Hadházy Ákost esküt tenni. Jámbor András, a Párbeszéd vezérszónoka is kitért Hadházy Ákosra, szerinte az ő esete példa arra, hogyan lehet bármely képviselő jogait csökkenteni, illetve elvenni.

Hadházy nekiment Brenner Kolomannak

Hadházy Ákos a közösségi oldalán azt írta, a parlament Igazságügyi Bizottsága egy nappal korábban az utolsó pillanatban levette a napirendről az eskütétele időpontjáról szóló állásfoglalást.

Persze önmagukat is szembeköpik ezzel. De így Kövér Lászlónak segítenek abban, hogy legalább szeptemberig szabotálhassa a felesketésemet”

 – fogalmazott a független képviselő a Facebook-oldalán.

Hadházy Ákos a Jobbik vezérszónokának felszólalására is reagált, azt írta: Brenner Koloman korábban két éven át a parlament alelnökeként, most a külügyi bizottság alelnökeként, a törvényalkotási bizottság tagjaként és frakcióvezető-helyettesként vesz fel az alapfizetésén felül még körülbelül 700 ezer forintot.

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ÖSSZEFOGÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés