Húsz év börtönbüntetésre ítélték az Epsteinnek kislányokat beszervező kerítőnőt

2022. június 28. 21:31
A 60 éves asszony bűnösségét tavaly decemberben állapította meg az illetékes manhattani szövetségi büntetőtörvényszék öt vádpontban, de a büntetés kiszabására csak most került sor.

Húsz év börtönre ítélték kedden Ghislaine Maxwellt, amiért segítséget nyújtott Jeffrey Epstein néhai pénzembernek fiatal lányok sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények elkövetésében.

A 60 éves asszony, aki Epstein kerítője és barátnője volt – valamint Robert Maxwell néhai brit sajtómágnás lánya – bűnösségét tavaly decemberben állapította meg az illetékes manhattani szövetségi büntetőtörvényszék öt vádpontban, de a büntetés kiszabására csak most került sor.    

Az ítéletet Alison Nathan bírónő ismertette. Az amerikai vádhatóság a múlt héten harminc és ötvenöt év közötti börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte Maxwell „megdöbbentően ragadozószerű” cselekményei miatt a szövetségi ítélkezési iránymutatásokkal összhangban. Maxwellt 2020 júliusában tartóztatták le és ismételten megtagadták tőle, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessék.

(MTI)

Fotó: HANDOUT / US DISTRICT COURT FOR THE SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK / AFP

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sorold az Ávósokat, akik ennyit kaptak, a Securitátésokat, az UDBA-sokat, a Stasisokat, stb. stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés