Így éli napjait Bangóné: a volt képviselő megmutatta nekünk a lekvárjait és a faburkolatát

2022. június 29. 09:00

Az egykori MSZP-s parlamenti képviselő a Mandinernek azt mondta, semmi szégyellnivaló nincs a kétkezi munkában, a lekvárjai pedig akkora sikert arattak, hogy egy kisebb üzem felépítését is tervezi.

2022. június 29. 09:00
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Mi ebben a szenzáció? – kérdezett vissza Bangóné Borbély Ildikó, amikor arról faggattuk, milyen érzés megválni a képviselői széktől és kikerülve a reflektorfényből glettelni, tapétázni, burkolni, lekvárt főzni, hiszen az Indexnek adott interjújából az derül ki, most ezzel foglalkozik. A diplamabotrányába belebukó volt MSZP-s parlamenti képviselő a Mandinernek azt mondta, semmi szégyellnivaló nincs a kétkezi munkában, ezért bosszantja, amikor néhány újságíró ezen gúnyolódik.

Miután megígértük neki, mi ilyet nem teszünk, és hanyagoljuk a politikát, elmesélte, hogy Kabán a férjével újítanak fel és alakítanak át egy nagyméretű családi házat, amelyet magánszállásként üzemeltetnének az év végétől. Egyszerre 15-20 vendéget tudnak majd fogadni, és a ház egész évben működne, hiszen a kisvárosnak – amit Hajdú-Bihar (vár)megye egyik gyöngyszemének tart –

télen is működik a remek fürdője.

„Arra különösen büszke vagyok, hogy új módszert találtam ki a faburkolat felrakására, 12 négyzetméternyit tettem fel, és állítom, hogy nagyon szép lett” – mesélte olyan büszkeséggel a hangjában, hogy nekünk is kedvünk lenne a helyszínen is megtekinteni az alkotást.

(Fotó: Az a bizonyos fal/Bangóné Borbély Ildikó felvétele)

Az egykori MSZP-s politikus másik szerelme a lekvárfőzés, amelyre még az édesanyja tanította meg. Az elmúlt években a családjának, barátainak csinált pár tucat üveggel mindenféle gyümölcsből, és annyira ízlett mindenkinek, hogy arra biztatták, még nagyobb mennyiségben készítsen. A buzdítást megfogadva a múlt héten 55 kiló meggyből (amiből még 25 üveg mentás meggyszörp is készült), és néhány héttel ezelőtt 35 kiló eperből több mint 100 üvegnyi finomság került ki a kezei közül. Emellett szívesen kísérletezik is az ízekkel.

(Fotó: Bodzaszörp, mentás eper és áfonyás meggylekvár/Bangóné Borbély Ildikó felvétele)

„Bátran állítom, hogy a sárgadinnyés őszibarack és a bourbunös sárgabarack lekvárom egyszerűen isteni” – mondja Bangóné olyan meggyőzően, hogy

azonnal összefutott a nyál a szánkban, rágondolva erre az ízorgiára.

A nagy sikerre való tekintettel megfordult a fejében egy kisebb lekvárfőző felépítése is. De ehhez több idő kell, hiszen mindennek alaposan utána kell járnia, nehogy megsértsen valamilyen jogszabályt, jelenti ki. Az üzemmel pedig nemcsak ő és a termékeit megvásárlók járnának jól, hanem a termelők is, hiszen ezzel felértékelődik a helyi termékek szerepe, ami nagyon fontos – állítja, amiből kiderül, hogy azért a közéleti érdeklődése továbbra sem lanyhult.

Bangóné Borbély Ildikót azután zárták ki az MSZP-ből, hogy a Mandiner kiderítette, bár egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltetett a parlamenti önéletrajzában, valójában nem volt ilyen diplomája.

, hogy a Mandiner , bár egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltetett a parlamenti önéletrajzában, valójában nem volt ilyen diplomája.

(Nyitókép: Bangóné Borbély Ildikó/Földvári Árpád felvétele)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2022. június 29. 19:58
Ha jó húsz évvel ezelőtt politikai pályafutás helyett lekvárfőzésre adja a fejét, akkor mindenki jobban járt volna. Megbecsült ember lehetne. Így csak levitézlett, nyomorult szégyenfolt a magyar politika palettáján. Miénk a vár, Bangóné meg lekvár.
Kivűlálló
2022. június 29. 19:02
Az általános iskolai "Magyar nyelvtan" füzetét, vagy bizonyítványát nem mutatta meg véletlenül...? :D
misi53
2022. június 29. 18:03
Szégyentelen ,nem sül le a bőr a pofájáról ,csak vihorászik a tetű kurva ,végül is jól járt.
csak ésszel
2022. június 29. 14:52
Fidesz: enyém a vár, tiéd a lekvár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik