Hazáért és honoráriumáért háborog Kálmán Olga

2022. június 27. 6:21

Joó István
Mandiner
A bőszen vagyonosodó Kálmán Olga most úgy szeretné ellehetetleníteni a „törvénytelen kormányt”, hogy az eredeti – munkával ki nem érdemelt – parlamenti fizetését követeli vissza.

Kövér László házelnök nem túl vidám levelet küldött Kálmán Olgának, akinek, gondolhatnánk, még nem sikerült belerázódnia a képviselőségbe, mert túl ritkán jár be az Országházba. Vagy nagyon is belerázódott, legalábbis annak DK-san sérelmi változatába? Hiszen

Kálmán Olga éppúgy, mint pártbeli társai, feltűnően, sőt feltűnni vágyóan hanyagolta a szavazásokat.

Fel is rótta neki a házelnök: „Tájékoztatom, hogy az Országgyűlés 2022. május hónapban tartott ülésein a szavazásokon történő távolléte meghaladta az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 107-ik paragrafusában meghatározott mértéket (…) így az ön tiszteletdíja csökkentésre kerül.”

Kálmán Olga kétszeresen is meg lévén fosztva rettegett fegyverétől, a közbevágósditól – hiszen 1/ valaha pártatlanul Gyurcsány pártjához igazolt át az ATV-től, 2/ levélszövegbe nem lehet közbevágni –, vasárnapi fészbúkbejegyzést tett a témában. Méghozzá „Egyenként bünteti végig Kövér László a DK képviselőit” címmel, ugyanis képviselőcsoportjának tagjai is hasonló hivatalos levélben értesültek tiszteletdíjuk kurtulásától. (Jó ez a „bünteti végig”; mintha a Házelnök sorban fejbe lődözné Gyurcsány Ferencet és mártírtársait.)

Büszkén magyarázza posztjában az elhonanyásodott egykori televíziós, hogy mire is kapták igazságtalan büntetésüket ők, a demokraták: „Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk. Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában.”

 A DK-szóvivő Delacroix megszemélyesített, kibomlott keblű szabadságalakjára emlékeztetően fokozta tetőpontig a forradalmi érzületet, megállapítva: „…ahol lehet, gyengíteni kell ezt a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad. Mert

ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát.”

Ha azt a kérdést tesszük fel, hogy kinek az elit elleni lázadását hisszük el jobban, a párbeszédes, joviális kommunista Jámbor Andrásét vagy a hazát sirató DK-sét, akkor az előbbire tippelnénk. Annál is inkább, mivel a bőszen vagyonosodó Kálmán most úgy szeretné ellehetetleníteni a „törvénytelen kormányt”, hogy az eredeti – munkával ki nem érdemelt – parlamenti fizetését követeli vissza!

Ez az önmagára irányuló szociális érzékenység mutatkozik meg abban is, amit az Adatradar.hu nevű portál tárt a közvélemény elé – a kálmáni poszttal egyidőben. Bocsássuk előre: az Adatradar.hu csupa olyan közérdekű adatból dolgozik, amelyhez minden polgár hozzáférhet e „megszállt Magyarországon”.

 A portál tehát levezeti, idézzük: „Kálmán Olga vagyona legalább 48 millió forinttal növekedett szűk 10 hónap alatt. (…)

Ez a kiugró növekedés meglehetősen rejtélyes,

annak fényében, hogy jövedelemnyilatkozatában kizárólag a Fővárosi Önkormányzat főtanácsadójaként kapott havi bruttó 1 millió forint került feltüntetésre az elmúlt évben. Ezt az összeget ha teljes egészében félre tudta is rakni, több mint 40 millió forint forrása szorul még magyarázatra.”

Kálmán Olgának az előválasztási megmérettetések sosem jöttek be, nem lett annak idején se főpolgármester, se az egyik budai kerület közös ellenzéki egyéni országgyűlési képviselőjelöltje. Mégis előbb a Fővárosi Önkormányzat főtanácsadójává, utóbb pedig listás országgyűlési képviselővé avanzsált. Vagyis, tekintve a rejtélyes eredetű 48 millió forintos anyagi gyarapodást is, bizony, nincs mit kifogásolni az Adatradar.hu cikkének címében, miszerint

„Kálmán Olgának anyagi értelemben biztos bejött a politika”.

Vegyük úgy, hogy ez a jegyzet a NAV-nak szóló vagyonosodási vizsgálati kérelem benyújtása helyett is íródik. Csak Kálmán Olga főnökének évértékelő beszédét tartjuk szem előtt, amikor szeretnénk a vagyonnyilatkozat önkéntes kiegészítését. Gyurcsány Ferenc olyan frappánsan mondta: „Nem lehet megengedni, hogy egy szűk, tehetős réteg mellett egyre többen a hátramaradottak Magyarországát éljék meg. Közelebb kell hozni egymáshoz az életlehetőségeket.”

Addig is, Olga asszony, őszintén kívánjuk, hogy túlélje a tiszteletdíj-csökkentést!
 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés