Varga-Damm: Hiba volt Dúró és Volner kiutálása a Jobbikból

2022. június 26. 21:46
A párt korábbi képviselője szerint Jakab Pétert azok árulták el, akikben a legjobban bízott.

Varga-Damm Andrea úgy lett a Jobbik politikusa, hogy a 2015-ös veszprémi időközi választás előtt Vona Gábor elküldte Volner Jánost Varga-Damm Andrea otthonába, hogy az akkor már a devizahiteles ügyekben aktív jogászként nagyon is ismert ügyvédet felkérje, csatlakozzon a Jobbikhoz és legyen a párt képviselőjelöltje – írja az atv.hu.

Dúró és Volner kizárása

Varga-Damm Andrea a Harcosok Klubjában elmondta, hibának tartja Volner János kizárását a Jobbikból, szerinte Volner időben figyelmeztette a vezérkart arra, hogy a Jobbik rossz irányt vett Vona Gábor távozása után. Ugyanakkor a 2018 és 2020 közötti vezetés rossz szellemének tartja Gyöngyösi Mártont, akiről kiderült, hogy nem kellene hatalmat kapnia. Egy multiból öröklött főnöki mentalitás nem működik egy pártban – mondta Varga-Damm Andrea, aki szerint súlyos hiba volt Dúró Dóra kizárása a Jobbikból, illetve eleve a Toroczkai-Dúró féle platform kezelése a Jobbikon belül. Egy platform léte a pártélet természetes része – tette hozzá.

2019-ben Varga-Damm levelet írt az akkor Jobbik-elnökjelölt Jakab Péternek, amelyben „Drága Barátom” és „Harcostársam” megszólítást használta. „A Te tehetséged megkérdőjelezhetetlen. Mégis elsősorban úgy gondolom, hogy akik biztatnak Téged ma arra, vállald most a párt elnökségét, nem a Te tehetséged kibontakozását kívánják ezzel segíteni, hanem a saját jövőbeni terveikhez szolgáltatnád a feltételeket. Tudom, hogy ezek erős szavak, de számomra a Te személyedben az a fontos, hogy Te hosszú távon tudj megérni politikai sikereket, s nem az, hogy ezzel valakiknek most jó legyen” – írta ekkor.

Arra a kérdésre, hogy kik voltak ezek az emberek, akik Jakabot a saját céljaik érdekében felhasználták,

Varga-Damm Andrea megnevezte Potocskáné Kőrösi Anitát, Z. Kárpát Dánielt, Szilágyi Györgyöt és Lukács László Györgyöt,

vagyis a Jobbik 2020 és 2022 közötti elnökségének tagjait, akik azért, hogy 2022-ben is parlamenti képviselők legyenek, kerestek maguk fölé egy emelkedő népszerűségű elnökjelöltet, akiről mindenki tudta, hogy nem alkalmas vezetőnek és ő maga nem is ambicionálta az elnökjelöltséget. Varga-Damm szerint Jakab Pétert végül azok árulták el, akikben feltétlenül bízott.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jobbik egy továbbfejlesztett Szabó Albert jelenség volt, aki Izraelen keresztül érkezett.

Operett-nácikból operett-bolsevikok...

Ha a Jobbik nem külső segítséggel, ártó szándékkal létrehozott párt llett volna a kezdetektől, akkor ma a Fidesz váltópártja lehetne, erősebb migráns, cigány buziellenes retorikával, nulla korrupciót és rendíthetetlen hazafiságot hirdetve. De az volt és Vona beintésre, mint egy darab karajt továbbpasszolta a pártot Simicska neppernek, a valódi vevőt leplezve. 2018 ban szűnt meg a Jobbik, azóta zombipártként bolyong a magyar politikai térben...

Én ezt nem Csurkától szedtem, hanem az ausztrál közszolgálati televízióból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés