Bródy János és Szilágyi Áron a II. kerület díszpolgára lett

2022. június 26. 12:57

„Budán ahelyett, hogy azt néznénk, mi az, ami szétválaszt, azt keressük, mi köt össze minket” – fogalmazott a polgármester.

2022. június 26. 12:57
null

„Díjazottjaink a szomszédaink. Ugyanarra a piacra járunk, talán találkozunk a közeli játszótéren, és ugyanannál a péknél vásárolunk. Közülünk jönnek vagy jöttek, és végül mindenki közül kiemelkednek” – idézte Őrsi Gergely polgármestert az ATV.hu.

Városrészünk titka az itt élő emberek közössége, akik napról napra szeretettel és empátiával fordulunk egymáshoz. Együtt váltunk olyan közösséggé, amelyre megbecsüléssel tekintenek a magyarok, bárhol is járjanak a világban. Ezért olyan szomszédainkat díjazzuk, akik ezt a közösséget jelképezik. Elismerjük teljesítményüket, emberi tartásukat, őszinteségüket és közösségi elkötelezettségüket” – áll a polgármester posztjában.

Szilágyi Áron és Bródy János mellett posztumusz díszpolgári címet adtak Garas Dezsőnek, II. Kerületért Emlékérmet adományozott Mohai Gábor Radnóti- és Kazinczy-díjas előadóművésznek és a Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskolának. 

Kép forrása: MTI/Illyés Tibor 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lelánczi
2022. június 28. 12:33
Bródy János magyarságteljesítménye előtt igazán levehetné a kalapját a Mandi kommentszekciója és kimászhatna végre az antiszemitizmus bűzös mocsarából. Ha véletlenül nem tudnátok, akkor elárulom, hogy az antiszemitizmus a hülyék szocializmusa.
makapaka2
2022. június 27. 11:30
Szilágyi Áron megérdemli , Bródy egy megosztó személy, akit sokan mélyen megvetnek.
I am being lied to
2022. június 27. 10:54
"Az én országom magyar narancs, éretlen és sárga még / Fénytől védett belsejében vakító sötétség" A "vakító" csak költői fogás, jelentése itt: elviselhetetlen. Ezek szerint Bródy: a fény, s aki a másik oldalon áll: a sötétség.
Papalimapapa
2022. június 27. 09:53
Bródy? Besúgó zsidó díszpinty. Szörényit kérdezték? Garazs az egyetlen, aki méltó ilyen címre. Ő minden kerületben, minden városban érdemes lenne rá. És nem azért... hanem azért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik