Abortusztérképet ad a Bloomberg az amerikai nőknek

2022. június 25. 17:32

A hírportál a legrövidebb utat mutatja a majdani abortálásokhoz az érintetteknek.

2022. június 25. 17:32
null

Az amerikai nőknek 26 államban 552 mérföldet kell megtenniük a jövőben azért, hogyha az abortusz mellett döntenek, megfelelő orvosi ellátást kapjanak – írta a Bloomberg. A hírportál felidézte a Legfelsőbb Bíróság pénteki döntését, amely felülírta a mintegy 50 éve meghozott Roe v. Wade-per ítéletét. Így most az államok kezébe került a döntés, hogy korlátozzák-e az abortuszt vagy sem.

Mint írták

körülbelül 33 millió fogamzóképes korú nő él olyan államokban, ahol már érvényben van vagy rövidesen bevezetik az abortusztilalmat.

 A Bloomberg cikkéből az is kiderült, hogy az ország 790 abortuszklinikájának több mint egynegyede hamarosan be kell, hogy zárjon. Erről nemrég egy tanulmány is készült, amely az egyik egészségügyi szaklapban is megjelent. 

Az abortusz a pénteki döntés ellenére ugyanakkor legális marad legalább tizenhat államban. Az viszont még egyelőre kérdéses, hogy az ottani klinikák képesek lesznek-e ellátni a várhatóan a szomszédos államokból hozzájuk „özönlő” betegeket,

A portál a bezárás veszélyének kitett klinikákról egy térképet is megosztott, amelyet alább tekinthetnek meg:

Nyitóképen a legfelsőbb bíróság abortuszról szóló döntése ellen tüntetnek Atlantában. Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ahinoam
2022. június 27. 15:12
talán nem kéne össze-vissza semmi következmény nélkül szexelni fűvel fával meg állattal, stb, főleg ha nő vagy mert akkor sajnos így jártál, mert te döntöd el felnőttként hogy vállalod hogy kockáztatsz egy gyereket vagy nem, a te felelősséged, és a saját hibádért nem mást, másokat kellene hibáztatni vagy a gyerekedet megölni mert úgy egyszerűbb mint felvállalni a döntéseid felelősségét, súlyát, következményét, de ahhoz gerinc is kellene meg tartás, de az sokaknak nincs főleg az ilyen liberális agyament szabadelvűeknek, mindenhez van joguk csak a társadalomi szabályikat, normalitást betartani nincs nekik, betegek
annamanna
2022. június 26. 13:27
Azok tüntetnek, akik a gyerekvállaláshoz SEMMIFÉLE SEGÍTSÉGET SEM KAPNAK A KÖZÖSSÉGTŐL. Ha az anyákat a gyerek 10 éves koráig megfizetnék azért, hogy gyereket nevelnek, akkor nem volna abortusz.
Autofocus
2022. június 26. 12:40
Visítsanak csak. Minél hangosabban, annál biztosabb, hogy jó az irány.
kaffogó hebrencs
2022. június 26. 08:38
Remélhetőleg a buziházasság is így fog járni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik